Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Bloomberg: Τον Αύγουστο η έξοδος της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Πηγές του Bloomberg αναφέρουν ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Ιούνιο.

Bloomberg: Τον Αύγουστο η έξοδος της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας | tovima.gr

Η Ελλάδα επιδιώκει να βγει τον Αύγουστο από το αυστηρό καθεστώς επιτήρησης, μετά τη διάσωση από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια εν πολλοίς συμβολική κίνηση που θα σήμανε το επίσημο τέλος της δεκαετούς κρίσης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Bloomberg, υπάρχει ήδη υπάρχει ήδη συναίνεση μεταξύ της Αθήνας και των Ευρωπαίων πιστωτών της για να ολοκληρωθεί αυτό το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Οι ίδιες πηγές, που δεν κατονομάζονται καθώς οι συζητήσεις είναι εμπιστευτικές, αναφέρουν ότι οι τελικές αποφάσεις αναμένονται τον Ιούνιο.

Νωρίς το πρωί ο ΟΤ είχε γράψει ότι ολοκληρώθηκαν χθες οι διαβουλεύσεις των Θεσμών με την κυβέρνηση στο πλαίσιο της 14ης αξιολόγησης,  με το βλέμμα στραμμένο στην έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία τον Αύγουστο.

Τι είναι το καθεστώς «ενισχυμένης εποπτείας»

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα στοχεύει να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα για τα ομόλογά της και εξηγεί τι είναι το λεγόμενο καθεστώς «ενισχυμένης εποπτείας» της Ελλάδας, το οποίο «επιβλήθηκε από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ταμείο διάσωσης της περιοχής».

Οι συντάκτες του άρθρου αναφέρουν ότι έξοδος από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, θα σηματοδοτήσει ένα ορόσημο καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να καθησυχάσει τους επενδυτές και τους οίκους αξιολόγησης ότι οι παλιές κακές μέρες της κρίσης χρέους ανήκουν πλέον στο παρελθόν και επιχειρεί να ανακτήσει το καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας.

Θυμίζουν επίσης, ότι αυτή την εβδομάδα, η Αθήνα ολοκλήρωσε την πρόωρη αποπληρωμή των έκτακτων δανείων που χορηγήθηκαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους. Επίσης, αποπληρώνει με επιταχυνόμενο ρυθμό ορισμένα από τα διμερή δάνεια που συμφωνήθηκαν με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις το 2010 στο πλαίσιο της πρώτης συμφωνίας διάσωσης.

Η συνολική αξία όλων των δόσεων της ελάφρυνσης του χρέους ανέρχεται σε σχεδόν 5 δισεκατομμύρια ευρώ (5,4 δισεκατομμύρια δολάρια) σύμφωνα με τους όρους του τρέχοντος προγράμματος.

Πηγή: ot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου