Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Ζελένσκι: «Ελευθερία ή θάνατος» – Η Μαριούπολη είναι οι Θερμοπύλες

 Πέμπτη, 7 Απριλίου, 2022

Στο ελληνικό κοινοβούλιο απεύθυνε ομιλία ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ζελένσκι: «Ελευθερία ή θάνατος» – Η Μαριούπολη είναι οι Θερμοπύλες | tovima.gr

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνει ομιλία στο ελληνικό κοινοβούλιο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τον Ουκρανό πρόεδρο προσφωνεί ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. Χαρακτήρισε σημαντική ιστορικά τη σημερινή συνεδρίαση η οποία είναι αφιερωμένη στον Ουκρανικό λαό. Έναν λαό που αγωνίζεται ηρωικά απέναντι στη βάρβαρη ρωσική εισβολή που γίνεται ολοένα και πιο απάνθρωπη. Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη ρωσική εισβολή.

«Η βούληση για περαιτέρω συνδρομή στην Ουκρανία είναι ισχυρή. Μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί υπογράμμισε ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνική κοινότητα της Μαριούπολης. Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε ακόμα στην ιστορία της Ελλάδας και της Κύπρου που βίωσε την τουρκική εισβολή.

Η Ελλάδα που γιορτάζει τα 200 χρόνια της και πριν από 81 χρόνια αντιμετωπισε την εισβολή του τρίτου Ράιχ, δηλώνει σήμερα τη στήριξή της μέχρι την τελική σας νίκη», ολοκλήρωσε την προσφώνησή του ο κ. Τασούλας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ξεκίνησε την ομιλία του από την μαρτυρική όπως είπε Μαριούπολη. Αυτό που συμβαίνει εκεί έχει να συμβεί από τον Β΄ΠΠ. 100.000 άνθρωποι παραμένουν στην Μαριούπολη αλλά χωρίς να έχει μείνει όρθιο κανένα κτίριο. Το «έργο» των Ρώσων στρατιωτών το βλέπουμε εδώ και πάνω από ένα μήνα.

Η ειρηνική πόλη της Μαριούπολης ζει τη βία των ρωσικών στρατευμάτων. Υπήρξε επί αιώνες το λίκνο της ελληνικής κοινότητας που ζούσε ειρηνικά με τους υπόλοιπους κατοίκους. Η συνύπαρξη των κοινοτήτων μας είναι δεδομένη. Ο κ. Ζελένσκι μίλησε για τους δεσμούς της Ουκρανίας με την Ελλάδα, καθώς όπως είπε η χώρα του εκχρστιανίστηκε από τους Έλληνες.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έκανε αναφορά στο σύνθημα των Ελλήνων «Ελευθερία ή θάνατος» πριν από 200 χρόνια και είπε ότι αυτό είναι το μήνυμα για την Ουκρανία σήμερα. Έκανε μεγάλη αναφορά στα πλήγματα που έχουν υποστεί η Μαριούπολη και η Οδησσός ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη ίδρυσης ξανά μιας Φιλικής Εταιρείας που θα βοηθήσει τη χώρα του.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο ενός στρατιώτη Ουκρανού ελληνικής καταγωγής που συμμετέχει στην άμυνα της Μαριούπολης από τους ρώσους ναζιστές και το τάγμα Αζόφ. «Η Μαριούπολη έχει καταστραφεί 90% από τους Ρώσους ναζιστές. Συμπατριώτες έχουμε μια πόλη που ζουν και πεθαίνουν χιλιάδες. Παρακαλώ βοηθήστε μας»

Βίντεο: Ολόκληρη η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή 

Στην Ουκρανία «λέμε το δικό μας “Ελευθερία ή Θάνατος” σήμερα, όπως έκαναν οι Έλληνες πριν δύο αιώνες», είπε το μεσημέρι της Πέμπτης στο ελληνικό κοινοβούλιο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ευχαριστώντας για την ελληνική αρωγή και ζητώντας περισσότερη στήριξη, επικαλούμενος τόσο τις ελληνικές κοινότητες σε Μαριούπολη και Οδησσό όσο και την ιδρυμένη στην Οδησσό Φιλική Εταιρεία.

Πάτα πάνω στην παρακάτω φωτογραφία και άκου

Από την Ελληνική Βουλή & Κακαθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου