Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Τρόμος στο μετρό της Νέας Υόρκης με πυροβολισμούς

  Τετάρτη, 13 Απριλίου, 2022

25 τραυματίες από τον δράστη σε σταθμό του Μπρούκλιν

tromos-sto-metro-tis-neas-yorkis-me-pyrovolismoys-561808078

Αμέσως μετά το συμβάν εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός σωματώδους άνδρα με αντιασφυξιογόνο μάσκα, πορτοκαλί γιλέκο και μπλε φόρμα, που έμοιαζε με εργάτη. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης πυροδότησε μια βόμβα καπνού από ένα συρμό του υπόγειου σιδηροδρόμου. (EPA / JUSTIN LANE)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εικοσιπέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός ένοπλης επίθεσης σε σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, που σκόρπισε τον τρόμο στους επιβάτες κατά την ώρα αιχμής, νωρίς χθες το πρωί. H επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Κίτσαντ Σούελ, διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με τις διαθέσιμες ενδείξεις, δεν επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Ενας 41χρονος με την 3χρονη κόρη του επιβιβάστηκαν στο τρένο, αλλά εκείνο παρέμεινε ακινητοποιημένο. «Τρέξτε! Φύγετε γρήγορα», ακούστηκαν φωνές άλλων επιβατών κι όλοι άρχισαν να τρέχουν υπό τον φόβο να σημειωθεί ποδοπάτημα.

Το βίαιο επεισόδιο ήρθε σε μια στιγμή που οι τοπικές αρχές φοβούνται ότι μετά την πανδημία θα υπάρξει αύξηση των απειλών για τη δημόσια ασφάλεια στη Νέα Υόρκη. Η πυροσβεστική υπηρεσία έκανε λόγο για δεκαέξι τραυματίες, δέκα εκ των οποίων δέχθηκαν πυρά. Αμέσως μετά το συμβάν εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός σωματώδους άνδρα με αντιασφυξιογόνο μάσκα, πορτοκαλί γιλέκο και μπλε φόρμα, που έμοιαζε με εργάτη. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης πυροδότησε μια βόμβα καπνού από ένα συρμό του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα σόσιαλ μίντια δείχνουν πανικόβλητους επιβάτες να ξεχύνονται από ένα βαγόνι προς την πλατφόρμα του σταθμού στην 36η οδό, καθώς πυκνός καπνός άρχισε να συγκεντρώνεται στη στάση του μετρό. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε πως δεν βρέθηκαν ενεργά εκρηκτικά στο σημείο της επίθεσης.

H επικεφαλής της αστυνομίας διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με τις διαθέσιμες ενδείξεις, δεν επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με την Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την επίθεση, ενώ ο δήμαρχος Ερικ Ανταμς, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό την Κυριακή, επίσης παρακολουθούσε από μακριά τα τεκταινόμενα.

Η αστυνομία εκλήθη στον σταθμό στην 36η οδό, απ’ όπου περνούν οι γραμμές D, N και R, στις 8.30 το πρωί, αφότου έλαβε κλήση για καπνό μέσα στον σταθμό. Οκτώ τραυματίες με αναπνευστικά προβλήματα και πληγές από σφαίρες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, στο Μπρούκλιν. Η κατάστασή τους κρίνεται σταθερή.

Πιο επικίνδυνη η ζωή

Οι ένοπλες επιθέσεις στη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν φέτος και η καταπολέμηση των βίαιων εγκλημάτων αποτελεί προτεραιότητα του Ανταμς από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο. Μέχρι τις αρχές Απριλίου είχαν καταγραφεί 296 περιστατικά έναντι 260 πέρυσι την ίδια περίοδο. Η κλιμάκωση ακολούθησε το ιστορικό χαμηλό στην ένοπλη βία τις χρονιές 2018 και 2019 και η πόλη εξακολουθεί να είναι πολύ ασφαλέστερη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Πολλοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης, πάντως, θεωρούν ότι η ζωή τους έχει γίνει πιο επικίνδυνη μετά την πανδημία και τα lockdowns. Ο Ανταμς, πρώην αστυνομικός ο ίδιος, προσπάθησε να κατευνάσει αυτές τις ανησυχίες και έχει καταστήσει την καταπολέμηση της εγκληματικότητας βασική αποστολή της δημοτικής αρχής. Πρόσφατα ανέπτυξε επτά μονάδες κατά της ένοπλης βίας, ενώ τον περασμένο μήνα εγκαινίασε την εκστρατεία «Η ποιότητα ζωής έχει σημασία», με στόχο τον περιορισμό των μικροαδικημάτων ώστε να προληφθεί η σοβαρή εγκληματικότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου