Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Στην Αμαλιάδα ο Δημήτρης Κουτσούμπας: «Κρίσιμο ζήτημα η Εθνική Πύργου-Πατρών»

Δευτέρα, 4 Απριλίου, 2022

Λες να πήγε πίσω το πιστόλι του Νίκου Μπελογιάννη;  Το έφερε στα εγκαίνια του μουσείου Μπελογιάννη αλλά το πήρε πίσω.  Θα ρωτήσω το Λυμπέρη.

Στην Αμαλιάδα για τις επετειακές εκδηλώσεις στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη ο ΓΓ του ΚΚΕ
Ακούστε το άρθρο

Ο ΓΓτου ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε σήμερα την Αμαλιάδα, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ήλιδας, Λυμπέρη Γιάννη. Μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκτός από τα γενικά ζητήματα που απασχολούν όλη τη χώρα, μέσα σε συνθήκες κρίσης, πολέμων εδώ στην περιοχή μας, αλλά και μεγάλης ενεργειακής φτώχιας, ανατιμήσεων και ακρίβειας, που υποφέρει ο ελληνικός λαός και βλέπει ο Έλληνας αγρότης την παραγωγή του να συρρικνώνεται -και εδώ στην περιοχή της Ηλείας, στην Αμαλιάδα το βλέπετε αυτό- αλλά και τα άλλα κοινωνικά στρώματα, θα ήθελα να εντοπίσω επιπλέον ορισμένα ζητήματα που τα έθιξε και ο Δήμαρχος. 

Πρώτα απ’ όλα ο τομέας της Υγείας, κρίσιμος τομέας εν μέσω πανδημίας. Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας έχει απαξιωθεί, απαιτούνται άμεσα προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών διαφόρων ειδικοτήτων. Πρέπει να λειτουργήσει ουσιαστικά και βεβαίως όλο το σύστημα Υγείας.

Το δεύτερο -εντάξει οι φιέστες που κάνει ο πρωθυπουργός και άλλα πολιτικά κόμματα κατά διαστήματα- όμως το ζήτημα να φτιαχτεί η Εθνική Οδός Πύργου-Πατρών είναι κρίσιμο ζήτημα, άμεσα. Απ’ ότι υποσχέθηκε η κυβέρνηση δρομολογούνται οι εξελίξεις. Όμως χρειάζεται και ασφαλής δρόμος και, κυρίως, οδός που να μην τη χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα οι κάτοικοι της περιοχής. Γιατί με τα διόδια και το υπέρογκο κόστος, αυτό σημαίνει ότι το χρυσοπληρώνει, από τα πενιχρά εισοδήματα που έχει, ο εργαζόμενος λαός.

Τέλος, το κρίσιμο ζήτημα, στο οποίο οφείλεται και η σημερινή μας παρουσία, εκτός των άλλων, εδώ στην Αμαλιάδα, με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του, είναι το Μουσείο του Νίκου Μπελογιάννη. Δεν πρέπει να παραμείνει άλλο έκθεση απλή, πρέπει να γίνει Μουσείο, να είναι επισκέψιμο, να είναι ανοιχτό προς το κοινό, ιδιαίτερα προς τη νεολαία, σε καθημερινή βάση και να αναβαθμιστεί. Έτσι θα αναβαθμιστεί και η ιστορία της πόλης αλλά και η σύγχρονη ζωή της, καθώς άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα θα επισκέπτονται εδώ την περιοχή.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στη συνέχεια σε πολιτική εκδήλωση της Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, στην πλατεία Μπελογιάννη.


ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου