Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Αντιμέτωποι με δίκη για διαφθορά Μπλάτερ και Πλατινί

  Τετάρτη, 13 Απριλίου, 2022

Οι πρώην αξιωματούχοι της FIFA, Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά και θα δικαστούν τον Ιούνιο.Αντιμέτωποι με δίκη για διαφθορά Μπλάτερ και Πλατινί | tovima.gr

Οι πρώην αξιωματούχοι της FIFA, Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί, θα δικαστούν τον Ιούνιο στην Ελβετία, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για διαφθορά, εξαιτίας της πληρωμής 2 εκατομμυρίων δολαρίων, που κατέβαλε η παγκόσμια ομοσπονδία στον Πλατινί, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο σήμερα.

Τόσο ο Μπλάτερ όσο και ο Πλατινί έχουν επανειλημμένα αρνηθεί ότι υπέπεσαν σε αδίκημα σχετικά με το περιστατικό, για το οποίο οι Ελβετοί εισαγγελείς τους απήγγειλαν κατηγορίες τον Νοέμβριο.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, κανόνισε την πληρωμή στον Πλατινί το 2011, για συμβουλευτική εργασία. Και οι δύο είναι ύποπτοι για απάτη και άλλες κατηγορίες, ως κομμάτια του παζλ στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλόνισε τη FIFA.

Ο Μπλάτερ, ο οποίος ήταν πρόεδρος της FIFA για 17 χρόνια, παραιτήθηκε το 2015, ακολουθούμενος από τον Πλατινί το 2016. Και οι δύο τιμωρήθηκαν με εξαετή αποκλεισμό για παραβιάσεις του κώδικα δεοντολογίας.

Η δίκη ενώπιον του ελβετικού ομοσπονδιακού ποινικού Δικαστηρίου αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου και να διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου, ανέφερε το δικαστήριο στην ιστοσελίδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου