Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Ρώσος ολιγάρχης επικήρυξε τον Πούτιν για να εκατομμύριο δολάρια

Σάββατο, 2 Απριλίου, 2022

Είναι πρώην τραπεζίτης που τώρα διευθύνει πολλές εταιρείες τεχνολογίας.

Ένας Ρωσοαμερικανός ολιγάρχης προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον συλλάβει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ώστε να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πρόκειται για τον Άλεξ Κονανίκχιν που ζει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και πριν από λίγες μέρες επικήρυξε στο Facebook τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην ανάρτηση, η οποία μετά από λίγο κατέβηκε από το Facebook, υπήρχε η φωτογραφία του Ρώσου προέδρου και μια λεζάντα που έγραφε: «Ζητείται: Νεκρός ή ζωντανός. Βλαντιμίρ Πούτιν για μαζική δολοφονία».

Ο Κονανίκχιν μιλώντας στον Βρετανικό Intependent ξεκαθάρισε ότι δεν ενθαρρύνει την απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν, αλλά την σύλληψη του. «Θα ήθελα να καταστήσω ρητά σαφές ότι η προσφορά αφορά έναν αξιωματικό, ο οποίος κατά την εκπλήρωση των συνταγματικών του καθηκόντων, μπορεί να τον συλλάβει (σ.σ. τον Πούτιν) για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους. Όσο και αν εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, θα γιόρταζαν την είδηση ​​του θανάτου του, δεν προσφέρω καμία επιβράβευση για τη δολοφονία του. Αυτό θα ήταν παράνομο».

«Πιστεύω ότι θα ήταν λάθος, γιατί πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ενώπιον ενός αρμόδιου δικαστηρίου», πρόσθεσε στη συνέχεια και τόνισε πως «υπόσχομαι να πληρώσω ένα εκατομμύριο δολάρια στους αξιωματικούς που, συμμορφωμένοι με το συνταγματικό τους καθήκον, συλλάβουν τον Πούτιν ως εγκληματία πολέμου σύμφωνα με τη ρωσική και διεθνή νομοθεσία».

Ποιος είναι ο Άλεξ Κονανίκχιν

Ο Άλεξ Κονανίκχιν είναι ένας 55 ετών Ρώσος επιχειρηματίας, ο οποίος από το 1992 μένει μαζί με την οικογένειά του στις ΗΠΑ, επειδή στη Ρωσία δικάστηκε δύο φορές για κατηγορίες, ότι παραβίασε νόμους που σχετίζονται με την βίζα του.

Είναι πρώην τραπεζίτης που τώρα διευθύνει πολλές εταιρείες τεχνολογίας. Ο ιστότοπος της εταιρείας του ισχυρίζεται ότι ίδρυσε τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας σε ηλικία 25 ετών.

Από τότε έχει κόντρα με την Μόσχα, ενώ θεωρεί ότι «ο Πούτιν κάνει ό,τι θέλει», επειδή η Δύση δεν έφερε ποτέ σθεναρή αντίσταση, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Για χρόνια, ο Πούτιν μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε. Ή αντιμετώπισε κυρώσεις που ήταν ειλικρινά αστείες», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Independent.co.uk, Huffpostgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου