Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Αδιευκρίνιστο το κίνητρο του υπόπτου για τους πυροβολισμούς στο μετρό του Μπρούκλιν

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Φρανκ Τζέιμς (Frank James), ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της επίθεσης στο μετρό της Νέας Υόρκης, είχε δημοσιεύσει δεκάδες βίντεο στο διαδίκτυο αναφερόμενος σε μία σειρά από ζητήματα: τις φυλετικές διακρίσεις, την βία, αλλά και τον αγώνα που ο ίδιος έδινε ενάντια στην ψυχική ασθένεια.

Ακόμα και μετά τη σύλληψη του Τζειμς την Τετάρτη, οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν διευκρινίσει το κίνητρο των πυροβολισμών του 62χρονου που τραυμάτισαν 10 ανθρώπους.

Ενα ασταθές ιστορικό στην εργασία του. Συλλήψεις για μια σειρά από εγκλήματα ως επί το πλείστον χαμηλού επιπέδου. Μία ντουλάπα με περισσότερα πυρομαχικά. Και ώρες περιπετειωδών, φανατικών, βλάσφημων βίντεο στο κανάλι του στο YouTube που δείχνουν έναν βαθύ θυμό που σιγόβραζε.

«Το έθνος γεννήθηκε με τη βία, έμεινε ζωντανό λόγω της βίας ή της απειλής της και θα πεθάνει με έναν βίαιο θάνατο», αναφέρει ο Τζέιμς σε ένα βίντεο στο οποίο αποδίδει στον εαυτό του το προσωνύμιο «Προφήτης της Καταστροφής».

Η Αστυνομία θεωρεί πως το κίνητρο του δράστη θα εντοπιστεί – κυρίως – μέσα από τα βίντεό του στο YouTube. Φαίνεται να έχει απόψεις σχεδόν για τα πάντα – τον ρατσισμό στην Αμερική, τον νέο δήμαρχο της Νέας Υόρκης, την κατάσταση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, την 11η Σεπτεμβρίου, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις Αφροαμερικανές γυναίκες.

Σε ένα από αυτά, ο Τζέιμς διαμαρτυρόταν για τον μεγάλο αριθμό των αστέγων στο μετρό και απέδιδε την ευθύνη στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης. «Τι κάνεις αδερφέ;», δήλωνε στο βίντεο που δημοσίευσε στις 27 Μαρτίου. «Σε κάθε βαγόνι που μπήκα ήταν γεμάτο με άστεγους. Ηταν τόσο άσχημο που δεν μπορούσα καν να σταθώ», τόνιζε.

Σε άλλο, διαμαρτύρεται για την συμπεριφορά προς τους Αφροαμερικανούς και απειλεί λέγοντας, «για εμένα το μήνυμα είναι: Θα έπρεπε να πάρω ένα όπλο και απλώς να αρχίσω να πυροβολώ».

Μετά από 30 ώρες ανθρωποκυνηγητού, ο Τζέιμς συνελήφθη χωρίς αντιστάσεις, αφού ένας πληροφοριοδότης – που η αστυνομία θεωρεί ότι ήταν ο ίδιος ο Τζέιμς – είπε ότι θα μπορούσε να εντοπιστεί κοντά σε ένα McDonald’s στο Lower East Side του Μανχάταν.

«Συμπολίτες μου Νεοϋορκέζοι, τον πιάσαμε!», ανακοίνωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης Έρικ Άνταμς σε συνέντευξη Τύπου. «Θα προστατεύουμε τους κατοίκους αυτής της πόλης και θα συλλαμβάνουμε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να σκορπίσουν τον τρόμο στους Νεοϋορκέζους», συμπλήρωσε.

Η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Φρανκ Τζέιμς, ενός 62χρονου Αφροαμερικανού, ο οποίος κατηγορείται ότι έριξε καπνογόνα μέσα σε συρμό του μετρό και πυροβόλησε 10 επιβάτες. Άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το βαγόνι στο οποίο επικράτησε πανικός.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι ο Τζέιμς συνελήφθη χάρη στην αξιοποίηση πληροφορίας που έλαβαν οι αρχές κατά την επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό του, η οποία διήρκεσε περίπου 30 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φρανκ Τζέιμς, ο οποίος συνελήφθη στη συνοικία Ιστ Βίλατζ του Μανχάταν, αναγνωρίστηκε από περαστικούς που δημοσιοποίησαν φωτογραφίες του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες αξιοποίησε η αστυνομία για να φθάσει στα ίχνη του.

Η επίθεση σημειώθηκε καθώς η πόλη της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει μια έξαρση της εγκληματικότητας. Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 ο αριθμός των κρουσμάτων ένοπλης βίας στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε από 260 σε 296 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου