Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Bασίλης Καυκάς στον «Ε.Κ.»: Ολα είναι έτοιμα για την παρέλαση της Βοστώνης

 Σάββατο, 16 Απριλίου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την παρέλαση της Ομογένειας της Βοστώνης και Νέας Αγγλίας γενικότερα για την επέτειο της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους Τούρκους, σύμφωνα με συνέντευξή στον «Ε.Κ.» του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Βασίλη Καυκά. Η παρέλαση θα γίνει την Κυριακή 1η Μαΐου, στη 1 μ.μ.

Ο κ. Καυκάς είπε πως «μπορώ να πω ότι όλες οι ενέργειες για την προετοιμασία της παρελάσεως έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Με δεδομένο ότι πήραμε το ‘πράσινο φως’ από το Δήμο της Βοστώνης στο τέλος Φεβρουαρίου ότι φέτος μπορούμε να κάνουμε την Ελληνική παρέλαση έπρεπε να δράσουμε αμέσως. Μέσα σε δύο μήνες ήμασταν υποχρεωμένοι να καταβάλουμε τεράστιες προσπάθειες ώστε να πραγματοποιηθεί η παρέλαση η οποία είχε ακυρωθεί τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Συνήθως αρχίζουμε τις προετοιμασίες τον Νοέμβριο, δηλαδή έξι μήνες πριν. Ολα τα πακέτα έχουν ταχυδρομηθεί στις Οργανώσεις και στις Ενορίες-Κοινότητες με την αίτηση συμμετοχής και τις αιτήσεις για τις υποτροφίες και η ανταπόκριση είναι πολύ καλή».

Τόνισε ότι τελετάρχες θα είναι «η δήμαρχος της Βοστώνης Μισέλ Wu (Γου), ο δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, τιμής ένεκεν ο καθηγητής Ιατρικής, ιατρός Νικόλαος Μαδιάς ο οποίος είναι το τιμώμενο πρόσωπο, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Βασίλης Καυκάς σε συνεδρίαση με μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Δεξιά του διακρίνεται ο Α αντιπρόεδρος Κώστας Τραβαγιάκης, ο Δημήτρης Ματθαίος υπεύθυνος για την αδελφοποίηση Λόουελ-Καλαμάτας και ο Γεώργιος Παναγιωτόπουλος Β αντιπρόεδρος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΛΙΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αναφορικά αν υπάρχει ενδιαφέρον και προθυμία από τα σωματεία και τις εκκλησιαστικές κοινότητες, είπε: «ναι, περισσότερο από ό,τι περίμενα. Βλέπετε η πανδημία έκλεισε το κόσμο στα σπίτια τους και θέλουν να βγουν έξω να γιορτάσουν και τιμήσουν τους ήρωες και ηρωίδες του Ελληνικού Έθνους. Η παρέλαση της Βοστώνης είναι σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό της Νέας Αγγλίας. Γνωρίζω ότι φέτος θα έχουμε και οργανώσεις που θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά».

Είπε πως «όλες οι άδειες είναι επικυρωμένες από τις Δημοτικές αρχές και την Αστυνομία. Ευελπιστούμε ότι αυτές τις ημέρες θα εξασφαλίσουμε και την ασφάλεια που χρειάζεται για την παρέλαση και άλλες λεπτομέρειες», ενώ πρόσθεσε πως «δεν θα γίνει τελικά η καθιερωμένη εκδήλωση στο κυβερνείο. Αρχικά μας είπαν ναι στην αρχή, αλλά δέκα ημέρες μετά ανακάλεσαν την πρόθεσή τους γιατί λέγουν ότι δεν θέλουν μεγάλη συνάθροιση λόγω κορωνοϊού».

Για τα οικονομικά είπε, πως «χρειαζόμαστε χρήματα για πολλά πράγματα. Οπως, σημαίες, φιλαρμονικές, ασφάλεια, άρμα, τυπογραφικά, διαφήμιση, για το Τμήμα των Ευζώνων, υλικό, αποχωρητήρια, εξέδρες κλπ. Ευελπιστούμε ότι ο Ελληνισμός και οι φιλέλληνες θα ανταποκριθούν ανάλογα».

Στην ερώτηση σε τι θα διαφέρει η φετινή παρέλαση από εκείνες των προηγούμενων ετών, ο κ. Καυκάς, απάντησε πως «ο κόσμος είναι κάπως ‘κουμπωμένος’. Δεν πρέπει να χάνουμε την αισιοδοξία μας και το καθήκον μας σαν Ελληνες και Ελληνίδες. Θα «μετρηθούμε», ποιος έφυγε και ποιος έμεινε. Παίρνουμε σαν αρχή ότι αυτοί που μείναμε στη ζωή έχουμε χρέος να συνεχίσουμε την ιστορία του Ελληνισμού και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά και εγγόνια μας το μεγαλείο του Ελληνισμού, την ελληνική ταυτότητα, γλώσσα και Ορθόδοξη Πίστη. Από την άλλη μεριά να εμφυτεύσουμε στους «ξένους» τις ανώτερες αξίες της φυλής μας και να τους κάνουμε φιλέλληνες.

Από την τελευταία πανομογενειακή συνάθροιση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας για την παρέλαση στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην οποία μοιράσθηκαν σημαίες και άλλο υλικό.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΛΙΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Επισήμανε πως «η παρέλαση είναι θέμα όλου του Ελληνισμού και πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Κάποιοι, ελάχιστοι, ασχημονούν. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να μην επαναληφθούν κάποιες ιδιομορφίες μερικών που θέλουν δημοσιότητα με αρνητικό τρόπο. Όταν γίνεται η παρέλαση ο Ελληνισμός της Νέας Αγγλίας δίνει ‘εξετάσεις’ συμπεριφοράς. Δεν πρέπει να σταματήσει η παρέλαση από μερικούς αλαφροΐσκιωτους».

Είπε ακόμα πως «το επίσημο δείπνο θα γίνει το Σάββατο, 30 Απριλίου, στις 6:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο ‘Newton Marriott’ όπου θα είναι η αντιπροσωπεία από την Καλαμάτα και άλλοι επίσημοι. Θα δοθούν οι έξι υποτροφίες στους φοιτητές που θα επιλέξουν οι ακαδημαϊκοί. Θα υπάρχει ζωντανή ελληνική μουσική. Αποκορύφωμα της βραδιάς είναι η απονομή του βραβείου της Ελευθερίας που δίνει η Ομοσπονδία. Πρόκειται για την αναγνώριση του καθηγητή, ιατρού κ. Νικολάου Μαδιά. Πρόκειται για έναν κορυφαίο επιστήμονα και καλό άνθρωπο, ο οποίος τιμά τον Ελληνισμό και ο οποίος έχει βοηθήσει ασθενείς και φοιτητές εδώ και στην Ελλάδα. Είναι τιμή για την Ομογένεια να έχει επιστήμονες – ανθρώπους σαν τον ιατρό Νικόλαο Μαδιά.

Θέλω να επιστήσω την προσοχή ότι έχει μείνει ελάχιστος αριθμός προσκλήσεων τις οποίες έχει ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος 508-284-3504».

Για το θέμα της αδελφοποίησης Λόουελ – Καλαμάτας, ο κ. Καυκάς είπε ότι «προχωρεί. Έχει προγραμματιστεί να έρθει ο Δήμαρχος Καλαμάτας με αποστολή που συμπεριλαμβάνει το Εμπορικό Επιμελητήριο, τον Τουρισμό, το Πανεπιστήμιο και άλλους. Εδώ θα συναντηθούν με αξιωματούχους του Lowell, του University of Mass Lowell, Middlesex College, καθώς και με επιχειρηματίες αλλά και ανθρώπους που συντέλεσαν στην αναβάθμιση της πόλης και με τα παλιά εργοστάσια που έγιναν διαμερίσματα και εμπορικά κέντρα. Η αδελφοποίηση θα γίνει στο Δημαρχείο του την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, στις 11:00 το πρωί, με την έπαρση της ελληνικής σημαίας και την υπογραφή της αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Από αυτό κάτι καλό θα βγει αφού θα γίνουν συναντήσεις με υπεύθυνους από τα Πανεπιστήμια, Τουρισμού, Πολιτισμού, Επιχειρήσεων και άλλα. Βάλαμε το πήχη ψηλά για το καλό του Ελληνισμού και ζητάμε συμπαράσταση και συνεργασία. Ελπίζουμε ότι θα γίνουν και άλλες αδελφοποιήσεις με άλλες πόλεις της Ελλάδας και της Νέας Αγγλίας. Υπάρχει επιτροπή που έχει αναλάβει αυτό το κομμάτι και υπεύθυνος είναι ο Δημήτρης Ματθαίος με τον οποίο είμαστε σε συχνή επικοινωνία. Ολα πάνε καλά».

Αναφερθείς στην τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση υπογράμμισε πως «η ανταπόκριση με την παρουσία τόσων ανθρώπων μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Το Μαλιώτειο ήταν γεμάτο από Ελληνες και Ελληνίδες που ήρθαν σαν αντιπρόσωποι των οργανώσεών των να συμμετέχουν στην προσπάθεια για την καλύτερη διεξαγωγή της παρελάσεως. Τους ευχαριστώ όλους και όλες που βοηθούν στην επιτυχία της Παρελάσεως. Την 1η Μαΐου, στη 1:00 το απόγευμα, ο Ελληνισμός και οι Φιλέλληνες θα δώσουμε ειρηνικό αλλά βροντερό παρών. Να τιμήσουμε του Ηρωες και Ηρωίδες του 1821. Να βοηθήσουμε τη νέα γενιά να πάρει όσα περισσότερα από την κληρονομιά μας. Ολος ο Ελληνισμός της Νέας Αγγλίας πρέπει να πάρει τους φίλους, συγγενείς και γείτονες και να έρθουν στην παρέλαση. Εκεί θα είναι οι Εύζωνές μας που είναι παιδιά της Νέας Αγγλίας. Μετά την παρέλαση έξι χορευτικά συγκροτήματα θα χορέψουν ελληνικούς χορούς στον Εθνικό Κήπο γνωστό ως Boston Common.

Δεν περισσεύει κανένας και καμία. Η απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση Βοστώνης Αθήνας είναι γεγονός. Μπορούμε να κάνουμε πιο πολλά και με τη συμμετοχή και συμβολή του Ελληνισμού όλα θα πάνε καλά. Το οφείλουμε στην ιστορία μας, στον πολιτισμό, στους νέους και νέες. Ευχαριστώ εσάς, τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία και όλο τον Ελληνισμό. Είμαι ευγνώμων. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορούν να επικοινωνούν στο 978-835-1455 και με τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Παναγιωτόπουλο 508-284-3504».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου