Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Η Σχολή αποπλήρωσε υποθήκη $5,3 εκατομμυρίων δολαρίων

Πέμπτη, 7 Απριλίου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. To Ελληνικό Κολλέγιο και η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού αποπλήρωσε υποθήκη 5,3 εκατομμυρίων δολαρίων που όφειλε για το ακίνητο Barletta, ένα αγροτεμάχιο 7 στρεμμάτων δίπλα στη Σχολή, που αποκτήθηκε το 2006 προκειμένου να παρέχει ευκαιρίες επέκτασης καθώς και προστασία από την ανεξέλεγκτη δόμηση στη γύρω περιοχή. Η αποπληρωμή του χρέους κατέστη δυνατή χάρη στην καταβολή 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων από έναν πολύ γενναιόδωρο ευεργέτη, τον αξιότιμο κ. Michael Huffington, και στην επίσης γενναιόδωρη καταβολή 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, εκ του μεγάλου κληροδοτήματος που είχε δεχτεί από την περιουσία της κ. Suzanne Mados. Το τελικό ποσό των 300.000 δολαρίων δόθηκε από την οικογένεια Charles Cotros, από κεφάλαια που είχαν προηγουμένως δωρίσει στη Σχολή και για τα οποία επαναπροσδιόρισαν τον σκοπό τους, προκειμένου να γίνει χρήση τους για την πλήρη αποπληρωμή της υποθήκης του ακινήτου Barletta.
Αναγνωρίζοντας αυτές τις δωρεές, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής κ. Γεώργιος Μ. Καντώνης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλου του ιδρύματος προς τους δωρητές, τόσο για το μέγεθος της γενναιοδωρίας τους όσο και για τον αντίκτυπό της στην οικονομική ενίσχυση της Σχολής. Είπε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή μέρα βρίσκει το Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή στην πιό καλή και στέρεη οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών, λόγω αυτής της σημαντικής μείωσης του χρέους, που μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε και να προσβλέπουμε με εμπιστοσύνη σε ένα ασφαλές για την ακαδημαϊκή μας κοινότητα μέλλον».

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου