Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Εκνευρισμός για την παρέμβαση Τσακαλώτου – Πέρασε η πρόταση Τσίπρα

  Σάββατο, 16 Απριλίου, 2022

Οι πρώτες τριβές ξεκίνησαν από την πρόταση που κατέθεσαν τα στελέχη της «Ομπρέλας, με την οποία ζητούν – ενάντια στην πρόταση Τσίπρα – η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής να συνεχίσει να γίνεται από το συνέδριο.


Με πλειοψηφία πέρασε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για ενιαία κάλπη, όπου θα αποφασιστεί τόσο η εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση, όσο και η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, μάλιστα, τα μέλη του κόμματος σηκώθηκαν όρθια στηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, όμως, πήρε εκτάκτως το λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκαλώντας τον εκνευρισμό των παρευρισκόμενων. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη διαφωνία του, λέγοντας ότι πρέπει να στηθούν δύο διαφορετικές κάλπες γιατί, όπως υποστήριξε, είναι διαφορετικά τα θέματα για τα οποία ζητείται να αποφασίσουν τα μέλη του κόμματος. Μάλιστα, όπως είπε, το συγκεκριμένο ζήτημα τίθεται σαν «εκβιασμός».

Στη μικρή του παρέμβαση – διήρκησε λιγότερο από ένα λεπτό – προκλήθηκε μεγάλη ένταση στις εξέδρες, με πολλούς συνέδρους να τον αποδοκιμάζουν έντονα, ενώ ορισμένοι φώναζαν να κατέβει από το βήμα.

Τα… αίματα, πάντως, είχαν ήδη ανάψει από την παρέμβαση του Δημήτρη Βίτσα. Από τις εξέδρες, σύντροφοί του φώναζαν ότι διαφωνούν και χρειάστηκε η παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη για να επικρατήσει η ψυχραιμία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες εσωκομματικές τριβές στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν από την πρόταση που κατέθεσαν τα 14 στελέχη της «Ομπρέλας», αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από την οργανωμένη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, με τα μέλη της «Ομπρέλας» να ζητούν η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής να συνεχίσει να γίνεται από το συνέδριο, όπως ορίζει το ισχύον καταστατικό του κόμματος.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, δόθηκε ο λόγος σε έναν από τους 14 υπογράφοντες, δηλαδή τον πρώην υπουργό, Δημήτρη Βίτσα, για να επιχειρηματολογήσει αναφορικά με την πρόταση της «Ομπρέλας».

Ο κ. Βίτσας ζήτησε δύο ψηφοφορίες – όπως έκανε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επίσης μέλος της «Ομπρέλας» – δηλαδή, οι ψηφοφορίες για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή να διαχωριστούν και να στηθούν δύο κάλπες.

Τελικά, πέρασε η πρόταση Τσίπρα για ενιαία κάλπη, κάτι αναμενόμενο, εξάλλου, καθώς περίπου το 70% του συνεδρίου ελέγχεται από τους «προεδρικούς», ωστόσο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία το γεγονός της κατάθεσης αυτής της ηχηρής παρέμβασης της «Ομπρέλας», ως η άλλη άποψη απέναντι στην προεδρική ομάδα.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου