Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Χωρίς συμπλήρωση PLF η άφιξη στην Ελλάδα

 Σάββατο, 5 Μαρτίου, 2022

Δημήτρης Μπαλής

Νέα υγειονομικά πρωτόκολλα στις τουριστικές επιχειρήσεις - στο 100% η πληρότητα στα τουριστικά λεωφορεία.
Αεροδρόμιο Αθήνας
Αεροδρόμιο Αθήνας
NURPHOTO VIA GETTY IMAGES

Καταργείται από τις 15 Μαρτίου η υποχρεωτικότητα στη συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF), για όσους φθάνουν στην Ελλάδα, καθιστώντας έτσι πιο απλή τη διαδικασία εισόδου.

Πλέον η έμφαση θα δοθεί στον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Επίσης, υιοθετούνται νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές επιχειρήσεις, και συγκεκριμένα αυξάνεται η χωρητικότητα στα τουριστικά λεωφορεία από 85% σε 100%, από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας – φυσικός αερισμός, χρήση μάσκας – να παραμένουν ως έχουν.

Επισημαίνεται ότι στο νέο ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων παραμένει υποχρεωτική για τα καταλύματα άνω των 50 δωματίων η συνεργασία με ιατρό ή δομή υγείας, που ενεργεί βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο της COVID-19, ενώ, μεταξύ άλλων, προβλέπονται:

  • Η χορήγηση γαντιών μίας χρήσης στο προσωπικό που εργάζεται στο τμήμα καθαριότητας και στους εργαζόμενους στο χώρο της κουζίνας.

  • Η κατάργηση της χρήσης γαντιών μίας χρήσης για τους τουρίστες κατά τη διάρκεια του buffet. Παραμένει υποχρεωτική η χρήση απολυμαντικού υγρού.

  • Η κατάργηση των τραπεζομάντηλων μίας χρήσης.

  • Η κατάργηση του καθαρισμού επιφανειών με συσκευή ατμού θερμοκρασίας >70 βαθμών Κελσίου. Αυτό θα γίνεται ως απολύμανση, μόνο μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός του δωματίου.

Το νέο ειδικό πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, θα έχει ισχύ από τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου