Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Γραφήματα: Πόσο από το πετρέλαιο της κάθε χώρας προέρχεται από τη Ρωσία

  Δευτέρα, 14 Μαρτίου, 2022

Γραφήματα από το Al Jazeera.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύτηκαν στα ύψη μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, με τις δυτικές κυρώσεις να τις αυξάνουν περαιτέρω.

Σε γραφήματα του Al Jazeera παρουσιάζονται σε γενικές γραμμές τα ποσοστά του ρωσικού πετρελαίου στις προμήθειες της κάθε χώρας, αλλά και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία όσον αφορά στην παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου. Σημειώνεται πως το 2019 ο κόσμος κατανάλωνε 99,7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας. Οι ΗΠΑ καταναλώνουν περίπου το 1/5 (20,48 εκατ. βαρέλια ημερησίως) και ακολουθούσαν η Κίνα (13,07) και η Ινδία (4,84). Επίσης, η Βενεζουέλα, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν είχαν περίπου το ήμισυ των περίπου 1,55 τρισεκατομμυρίων βαρελιών αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου του κόσμου. Η Ρωσία είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς αργού πετρελαίου στον κόσμο, και το 2019 48 χώρες αγόρασαν ρωσικό αργό αξίας 123 δισ. δολαρίων. Με βάση το γράφημα και αυτά τα δεδομένα, το ποσοστό του ρωσικού πετρελαίου για την Ελλάδα είχε κινηθεί γύρω στο 10%.

Ποιό κάτω, πάτα στη φωτογραφία που είναι στη μέση δεξιά και κοίτα πόσο

πετρέλαιο παράγει η κάθε χώρα.  Η Βενεζουέλα και η Αραβία είναι στην κορυφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου