Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ηλιδας στα γραφεία του «Ε.Κ.» στη Νέα Υόρκη

Πέμπτη, 17 Μαρτίου, 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Επίσκεψη στα γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» πραγματοποίησε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ηλιδας που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Ιωάννη Λυμπέρη.

Πρόκειται για τον Δήμο που προέκυψε από την συνένωση των παλαιότερων Δήμων Αμαλιάδας και Πηνείας, μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» το 2011. Πρωτεύουσα και βασικός πυλώνας είναι η πόλη της Αμαλιάδας, ιδιαίτερη πατρίδα του αείμνηστου ιδρυτή του «Εθνικού Κήρυκα», Πέτρου Τατάνη, η κληρονομιά και η συνεισφορά του οποίου έχουν περιέλθει σε πρώτο πλάνο, με την πόλη να αποκτά έναν συμβολικό όσο και ουσιαστικό χαρακτήρα στην διασύνδεση της Ελλάδας με τον Απόδημο Ελληνισμό.

Τον κ. Λυμπέρη, ο οποίος συνοδευόταν, μεταξύ άλλων, από τον δημοτικό σύμβουλο, Χαράλαμπο Ντανάση, τον ειδικό συνεργάτη Βασίλη Καψή και τον πρόεδρο του Πανηλειακού Συλλόγου, Σωτήρη Κωνσταντακόπουλο, υποδέχθηκαν ο σύμβουλος έκδοσης του «Εθνικού Κήρυκα», Αντώνης Η. Διαματάρης και ο εκδότης της εφημερίδας, Ηρακλής Διαματάρης.

«Ξέρετε σε μια μικρή επαρχιακή πόλη όπως η Αμαλιάδα, ένας άνθρωπος, το 1915 στον Α’ ΠΠ να ιδρύσει αυτό το σημαντικό έντυπο που ένωσε τους ομογενείς της Αμερικής, είναι πολύ σημαντικό. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς, και ικανοποίηση, που κρατιέται το έντυπο ζωντανό για τον Απόδημο Ελληνισμό της Αμερικής», δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο κ. Λυμπέρης, ο οποίος πρωτοστάτησε στην προσπάθεια αποκατάστασης και αξιοποίησης του σπιτιού του Πέτρου Τατάνη από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας, Ιωάννης Λυμπέρης, παραδίδει ένα συμβολικό δώρο στον εκδότη του «Ε.Κ.», Ηρακλή Διαματάρη. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

«Το σπίτι του Πέτρου Τατάνη έχει ένα βαρύ φορτίο συμβολισμού για τους ομογενείς μας. Εγώ ανατριχιάζω με την πίστη αυτών των ανθρώπων στην χώρα, τον πατριωτισμό τους, το νόστο για να επιστρέψουν κάποια στιγμή.  Αυτοί οι Ελληνες είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι Ελληνες μιας άλλης πατρίδας, που πολλές φορές είναι πιο πατριώτες από εμάς. Ο Πέτρος Τατάνης ιδρύοντας τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ δίνει αυτόν τον συμβολισμό για να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση», ανέφερε ο δήμαρχος Ηλιδας.

Οπως είπε στον «Ε.Κ.» ο Σωτήρης Κωνσταντακόπουλος, η αντιπροσωπεία επρόκειτο να επισκεφθεί ακόμη το Κοιμητήριο του Φλάσινγκ, όπου βρίσκεται το μνήμα του Πέτρου Τατάνη, το οποίο καλλωπίστηκε και απέκτησε τύμβο, κατόπιν μέριμνας του Πανηλειακού Συλλόγου και του «Εθνικού Κήρυκα».

«Για εμάς είναι ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή που ο δήμαρχος Ηλιδας ο κ. Γιάννης Λυμπέρης μάς επισκέφθηκε. Ηταν υποχρέωσή μας να έρθουμε εδώ και να εκφράσουμε τα συναισθήματα που έχουμε για τον ‘Ε.Κ.’ μιας και ο ιδρυτής ο Πέτρος Τατάνης κατάγεται από την Αμαλιάδα», τόνισε ο κ. Κωνσταντακόπουλος.

Καταλήγοντας, ο Γιάννης Λυμπέρης ευχαρίστησε τους Αντώνη και Ηρακλή Διαματάρη, τονίζοντας ότι «είναι οι άνθρωποι που συνεχίζουν το έργο του Πέτρου Τατάνη».

«Νομίζω ότι θα υπάρξει μια συνεργασία πιο στενή με την εκδήλωση που έχουμε κάνει για το αντάμωμα των απανταχού ομογενών όπου Γης στο σπίτι του Πέτρου Τατάνη, το οποίο κι έχουμε ανακαινίσει», είπε ο κ. Λυμπέρης.

Οπως έγινε γνωστό, η αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει για την Τάμπα, προκειμένου να υπογράψει την αδελφοποίηση του Δήμου Ηλιδας με το Τάρπον Σπρινγκς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου