Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

«Θερμός» διάλογος Λαβρόφ με τον Τζορτζ Στεφανόπουλο με υπαινιγμό για Ζελένσκι και νεοναζί

«Είχαν υποσχεθεί να μην επεκταθεί το ΝΑΤΟ ανατολικά» ανέφερε. Αλλά επιμένει ότι θα βρεθεί «ειρηνική λύση».

 «Στο παρελθόν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι συζητούσαν μαζί μας για να μας δώσουν εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δε θα επεκταθεί ανατολικά και δεν θα εγκατασταθούν όπλα κοντά στα ρωσικά σύνορα, όμως τώρα δεν μιλούν γι αυτό», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ απαντώντας σε ερώτηση Κινέζας δημοσιογράφου σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου προς μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο που συνεχίζεται αυτή την ώρα.

Κόντρα με Τζορτζ Στεφανόπουλο

Στην σύνέντευξη Τύπου του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών παρενέβη ο Τζορτζ Στεφανόπουλος, κεντρικός παρουσιαστής του αμερικανικού δικτύου ABC σήμερα και διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου στο παρελθόν επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον.

«Ο κόσμος παρακολουθεί τις ρωσικές βόμβες να πέφτουν στην Ουκρανία...είναι ψέμα αυτό που βλέπει;» ρώτησε αρχικά τον Σεργκέι Λαβρόφ.

«Αν βλέπατε πως προχωρά η ρωσική επιχειρηση και πως συμπεριφέρονται στους πολίτες οι νεοναζί... Στο Ντονμπάς αρπάζουν περιουσίες από Ουκρανούς που ζουν εκεί. Είναι σκληροί και με τους Ουκρανούς. Στη Μαριούπολη και σε άλλες περιοχές, τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες. Μιλήστε με Ινδούς, Αφρικανούς και άλλους πολίτες που ζουν στην Ουκρανία. Δεν τους αφήνουν να φύγουν από την Ουκρανία σήμερα. Είδαμε εικόνες όπου προσπαθούν να φύγουν για τη Ρωσία άμαχοι και δεν τους αφήνουν οι Ουκρανοί. Το καθεστώς νεοναζί είναι αληθινοί δολοφόνοι», απάντησε ο Λαβρόφ.

«Ναζί ο Ζελένσκι;»

Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος επανήλθε αμέσως ρωτώντας ευθέως: «Πιστεύετε ότι είναι ναζί ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Ζελένσκι;»

Ο Λαβρόφ απέφυγε να απαντήσει ευθέως, ωστόσο συνέδεσε στην συνέχεια το «καθεστώς» της Ουκρανίας με νεοναζί, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι οι νεοναζί χειραγωγούν. Δεν ξέρω πως λειτουργεί ο Ζελένσκι. Ο Πρόεδρος αναθέτει στους προσωπικούς του φρουρούς και συνεργάτες να εκπαιδεύονται συνεχώς σε τακτικές σαμποτάζ... Δείτε και τους νόμους για τις εθνότητες - και να μη μιλήσω για τους Ρώσους στην Ουκρανία. Όχι μόνο στην εκπαίδευση και στα σχολεία, αλλά στην καθημερινότητα υπάρχουν διακρίσεις. Ακόμα και στα φαρμακεία. Μιλουν με γλώσσα δολοφόνων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Στεφανόπουλος επιχείρησε να επανέλθει με ερώτηση, αλλά ο Ρώσος υπουργός τον έκοψε, λέγοντας ότι πρέπει να σεβαστεί τους υπόλοιπους δημοσιογράφους για να απαντήσει και σε εκείνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου