Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Ροή Ουκρανών προσφύγων αναμένεται στην Ελλάδα

Τρίτη, 1 Μαρτίου, 2022

Οι ελληνικές αρχές προετοιμάζονται για αύξηση των προσφυγικών ροών με σύσκεψη στην Κατεχάκη.

Με δεδομένα την κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία παραμένει έκρυθμη, αλλά και τις εικόνες από τα σύνορά της με τις όμορες χώρες και τους χιλιάδες πολίτες που αναζητούν καταφύγιο μακριά από την εμπόλεμη ζώνη, οι ελληνικές αρχές προετοιμάζονται για αύξηση των προσφυγικών ροών.

Τις πρώτες ημέρες των εχθροπραξιών περίπου 250 Ουκρανοί πολίτες κατέφθαναν την ημέρα σε ελληνικό έδαφος με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πολλαπλασιασμό εκείνων, που θα θελήσουν να έρθουν στην Ελλάδα.

Για τους λόγους αυτούς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συγκάλεσε σύσκεψη στη Λεωφόρο Κατεχάκη, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες. Το πρώτο ζήτημα, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι αρχές είναι τα ανήλικα παιδιά, ενδεχόμενα κάποια από αυτά και ασυνόδευτα, τα οποία θα πατήσουν σε ελληνικό έδαφος και θα πρέπει να εξασφαλιστεί για αυτά διαμονή, διατροφή, ακόμα και εκπαίδευση. Το δεύτερο ζήτημα είναι οι Ουκρανοί πολίτες, οι οποίοι θα φθάσουν χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα με βιομετρικά δεδομένα, ώστε να είναι ακριβής η καταγραφή τους, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι τα κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

 HuffPostGr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου