Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Νύχτα κόλασης στο Κίεβο – Ακούγονται ισχυρές εκρήξεις ακόμα και στο κέντρο της πόλης (συγκλονιστικά βίντεο)

 Πέμπτη, 3 Μαρτίου, 2022


Οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, όπως φαίνεται από τις μαρτυρίες και τις εικόνες ισχυρών εκρήξεων ακόμα και στο κέντρο της πόλης, τις οποίες μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Νύχτα κόλασης είναι η αποψινή για την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, όπου ακούγονται συνεχώς ισχυρές εκρήξεις, γεγονός που ερμηνεύεται ως προσπάθεια των ρωσικών δυνάμεων να βρεθούν σε όσο το δυνατόν πλεονεκτικότερη θέση ενόψει των προγραμματισμένων για σήμερα Πέμπτη διαπραγματεύσεων με την ουκρανική πλευρά.

Τέσσερις νέες εκρήξεις

Οπως μετέδωσε πριν λίγο το πρακτορείο ειδήσεων NEXTA, τέσσερις νέες ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου, οι δύο από τις οποίες κοντά στον σταθμό του μετρό Arsenalnaya.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:05

Η ρωσική πλευρά όπως φαίνεται επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη σκληρή και πολύνεκρη ισχύ της στρατιωτικής επίθεσης ως μοχλό πίεσης, κυκλώνοντας και σφυροκοπώντας πόλεις-κλειδιά της Ουκρανίας, λίγες ώρες πριν την εκτός απροόπτου συνάντηση των δύο πλευρών.

Σειρήνες και καταφύγια

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το οποίο επικαλείται το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN, στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ήχησαν σειρήνες και οι κάτοικοι κλήθηκαν να πάνε αμέσως σε καταφύγια.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:43

Δεν είναι ξεκάθαρο αν βρίσκεται σε εξέλιξη αεροπορική επιδρομή ή ποιοι είναι οι στόχοι.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε μάχες στα όρια του Κιέβου και σε πιθανή κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους. Δεν είναι δυνατή η επαλήθευση των πληροφοριών αυτών ανεξάρτητα.

«Ο εχθρός προσπαθεί να εισβάλει στην πρωτεύουσα», προειδοποίησε ο δήμαρχος Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω Telegram.

Προέλαση

Η προέλαση των Ρώσων, που ως στόχο έχουν να καταλάβουν τις πιο «κομβικές» πόλεις της κεντρικής και ανατολικής Ουκρανίας, φαίνεται να επιταχύνεται τις τελευταίες ώρες καθώς, εκτός από το Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν το Χάρκοβο.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:07
Κατελήφθη η Χερσώνα

Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σήμερα Πέμπτη την παρουσία του ρωσικού στρατού στη Χερσώνα, μεγαλούπολη της νότιας Ουκρανίας που η Μόσχα ανακοίνωσε χθες το πρωί ότι καταλήφθηκε έπειτα από σφοδρές μάχες, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο επικεφαλής των περιφερειακών αρχών Γκενάντι Λαχούτα ανέφερε μέσω Telegram ότι «οι δυνάμεις κατοχής (ο ρωσικός στρατός) βρίσκονται σε όλες τις συνοικίες της πόλης και είναι πολύ επικίνδυνες».

Ο δήμαρχος της πόλης των 290.000 κατοίκων Ιγκόρ Κολιχάγεφ ανέφερε ότι συνομίλησε με τους «ένοπλους επισκέπτες», υπονοώντας, χωρίς να κατονομάσει, τους ρώσους στρατιωτικούς.

ingr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου