Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Δέκα δαπανηρά λάθη που κάνουμε όταν νοικιάζουμε αυτοκίνητο

 Δευτέρα, 21 Μαρτίου, 2022

Από την χρέωση για πρόσθετες παροχές έως τον έλεγχο του οχήματος κατά την παράδοση του.
EMS-FORSTER-PRODUCTIONS VIA GETTY IMAGES

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μια τόσο συνηθισμένη πτυχή ενός ταξιδιού που οδηγεί πολλούς ανθρώπους να παραβλέπουν σημαντικά στοιχεία κατά την κράτηση του, οδηγώντας τους να πληρώνουν πολλά περισσότερα χρήματα από οτι θα έπερεπε αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί.

«Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι συχνά η χρέωση που σκέφτονται λιγότερο οι τουρίστες - με τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία να είναι πάντα το κύριο μέλημα - ενώ στην πραγματικότητα είναι κάτι που μπορεί να τους βγάλει εντελώς από τον αρχικό προϋπολογισμό τους», λέει ο πρύτανης ακαδημαϊκών σχέσεων του Rosen College of Hospitality Management στο University of Central Florida και υπεύθυνος του ιστότοπου, Visit OrlandoΆλαν Φάιαλ.

Προκειμένου να εξοικονομήσουμε πολύτιμο χρόνο και χρήματα, ζητήσαμε από τον Άλαν Φάιαλ και άλλους ειδικούς να μοιραστούν τα κοινά λάθη που κάνουμε όταν πρόκειται να νοικιάσουμε αυτοκίνητο, έτσι ώστε να τα αποφύγουμε στα μελλοντικά μας ταξίδια. Από την χρέωση για πρόσθετες παροχές έως το έλεγχο του οχήματος κατά την παράδοση του.

Καθυστερούμε να κάνουμε κράτηση

«Πολύ σημαντικό λάθος σε μια ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μην προχωράμε σε αυτήν το ταχύτερο δυνατό, αρκετό διάστημα πριν την ημερομηνία που θα το χρειαστούμε, ελπίζοντας σε πολλές περιπτώσεις ότι θα βρούμε χαμηλότερη τιμή από την αρχική», λέει ο διευθυντής του The Points Guy, Σάμερ Χαλ.

«Αυτές τις μέρες, μια ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να κοστίσει περισσότερο από την πτήση μας, επομένως μην αφήνουμε αυτό το βήμα για το τέλος της διαδικασίας».

Ξεκινάμε την διαδικασία εγκαίρως, κάνουμε την έρευνα μας και κάνουμε κράτηση νωρίς. Απλώς βεβαιωνόμαστε ότι είναι ευέλικτη.

Αγοράζουμε μόνο την ασφάλεια που μας είναι απαραίτητη

Ένα ακόμα «ακριβό» λάθος είναι η πληρωμή επιπλέον ασφάλιστρων όταν τις περισσότερες φορές δεν απαιτείται», λέει ο Άλαν Φάιαλ. «Πολλές μεγάλες πιστωτικές κάρτες έχουν ενσωματωμένη ασφάλιση στις αγορές τους ενώ και τα κανονικά ασφάλιστρα από μόνα τους, σε πολλές περιπτώσεις, παρέχουν την απαραίτητη κάλυψη με σημαντική ευελιξία στον οδηγό».

Επομένως, προτού πληρώσουμε για ασφάλεια ενοικίασης αυτοκινήτου που μπορεί να μην χρειαζόμαστε, ελέγχουμε τους όρους όχι μόνο της εταιρείας αλλά και της πιστωτικής μας κάρτας για να δούμε εάν έχουμε ήδη κύρια ή δευτερεύουσα κάλυψη. Παράλληλα επικοινωνούμε με την ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει το ιδιωτικό μας αυτοκίνητο για να δούμε αν μας παρέχει πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτου.

Προπληρώνουμε για βενζίνη

Μπορεί να είναι βολικό να μην χρειάζεται να γεμίσουμε οι ίδιοι το ρεζερβουάρ πριν το παραδώσουμε στην εταιρεία, αλλά αξίζει;

«Να θυμόμαστε ότι η συγκεκριμένη παροχή, έρχεται με επιπλέον χρέωση ενώ ανεξάρτητα από το πόσο βενζίνη καταναλώσουμε, το όχημα πρέπει να παραδοθεί με γεμάτο ντεπόζιτο», λέει η οικονομολόγος Άντρεα Γουόροκ.

Μπορούμε να εξοικονομήσουμε ένα σημαντικό ποσό αν βάλουμε οι ίδιοι βενζίνη πριν το επιστρέψουμε στην ενοικιάστρια εταιρεία.

«Καλό είναι να βρούμε ένα βενζινάδικο λίγο πριν από το αεροδρόμιο, περίπου 1 1/2 χιλιόμετρο, καθώς όσο πιο κοντά είμαστε, τόσο αυξάνει και η τιμή του λίτρου», λέει ο Φιλ Ντένγκλερ, του ταξιδιωτικού ιστότοπου, The Vacationer.

Η χρέωση για πάρκινγκ

Δεν ξεχνάμε να λάβουμε υπόψη πρόσθετες χρεώσεις, όπως το πάρκινγκ του ξενοδοχείου, όταν νοικιάζουμε αυτοκίνητο.

«Αν το ξενοδοχείο χρεώνει ημερήσια τιμή στάθμευσης, καλό είναι να αναρωτηθούμε αν μας είναι απαραίτητη μια ενοικίαση αυτοκινήτου», λέει η Άντρεα Γουόροκ.

«Αν ταξιδεύουμε σε μια πόλη που έχει εύκολη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, παραλείπουμε την ενοικίαση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εξακολουθεί να είναι φθηνότερο να χρησιμοποιήσουμε ταξί ή άλλη υπηρεσία μεταφοράς. Άλλωστε πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν μετακινήσεις με μικρά ιδιωτικά λεωφορεία. Απλά πρέπει να το ελέγξουμε εκ των προτέρων».

Χρεώσεις για επιπλέον παροχές

«Δεν πρέπει να πληρώνουμε για πρόσθετες παροχές όπως το GPS, ή αναβάθμιση αυτοκινήτου εάν δεν τις χρειαζόμαστε», λέει ο Φιλ Ντένγκλερ.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις, το τηλέφωνο μας μπορεί να χειριστεί όλες τις χρήσεις πλοήγησης, αρκεί να ελέγξουμε τις υπηρεσίες της κινητής μας τηλεφωνίας στα μέρη που θα ταξιδέψουμε. Χρησιμοποιούμε τους χάρτες Google και εξοικονομούμε χρήματα».

Μία άλλη παράμετρος σύμφωνα με την Άντρεα Γουόροκ, είναι να αποφύγουμε την ενοικίαση παιδικών καθισμάτων.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αεροπορικές εταιρείες μας επιτρέπουν να μεταφέρουμε παιδικά καθίσματα χωρίς επιπλέον χρέωση, φέρνουμε τα δικά μας». Ενώ φροντίζουμε να διαβάζουμε προσεκτικά τα ψιλά γράμματα και το συνολικό κόστος πριν υπογράψουμε οτιδήποτε

Σύγκριση τιμών

«Πολλοί από εμάς δεν συγκρίνουν τις τιμές μεταξύ διαφορετικών γραφείων ενοικίασης αυτοκινήτων, ακόμη και ανάμεσα στα μεγέθη και στα μοντέλα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα χρήματα που θα ξοδέψουμε», λέει η Άντρεα Γουόροκ.

«Φροντίζουμε να κάνουμε ενδελεχή έρευνα στα διαφορετικά μεγέθη αυτοκινήτων, καθώς μερικές φορές τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα ή βαν είναι στην πραγματικότητα φθηνότερα σε περίπτωση που τα μικρότερα έχουν όλα ενοικιαστεί ή έχουν μεγαλύτερη ζήτηση».

Ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο

Οι εταιρείες ενοικίασης ενδέχεται να είναι πιο ακριβές στο αεροδρόμιο, οπότε καλό θα ήταν να ψάξουμε και πέρα από αυτό.

«Μία έξυπνη ιδέα είναι να προσπαθήσουμε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο μακριά από το αεροδρόμιο για να αποφύγουμε πρόσθετες χρεώσεις», δήλωσε ο ταξιδιωτικός μπλόγκερ Ρόκι Τριφάρι. «Πιθανότατα να βρούμε πιο ανταγωνιστικές τιμές κοιτάζοντας επιλογές στην ευρύτερη περιοχή διαμονής μας. Μην ξεχνάμε ότι πολλές εταιρείες ενοικίασης προσφέρουν ακόμη και υπηρεσία μεταφοράς μεταξύ του αεροδρομίου και του γραφείου τους».

Πρόγραμμα πληρωμής διοδίων

«Αποφεύγουμε να πληρώσουμε πακέτο πληρωμής διοδίων αν δεν το χρειαζόμαστε, αφού σε κάθε περίπτωση θα μας κοστίσει περισσότερο από την κανονική τιμή», λέει ο Φιλ Ντένγκλερ.

Δεν ελέγχουμε το αυτοκίνητο κατά την παράδοση του

«Είναι ίσως το μεγαλύτερο λάθος να μην ελέγξουμε διεξοδικά το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο κατά την παράδοση του», λέει ο Φιλ Ντένγκλερ. «Αυτό περιλαμβάνει βαθουλώματα, γρατζουνιές και άλλες ζημιές στο εξωτερικό και το εσωτερικό του οχήματος».

Και πάντα με την παρουσία του εκπροσώπου της εταιρείας ούτως ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων με τον τραπεζικό μας λογαριασμό.

Αγνοούμε τυχόν εκπτώσεις

Δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι η αναγραφόμενη τιμή είναι αυτή που θα πρέπει να πληρώσουμε για ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

«Ίσως να έχουμε πόντους από την πιστωτική μας κάρτα που μπορούμε να εξαργυρώσουμε. Επίσης μπορεί το ξενοδοχείο που θα μείνουμε να συνεργάζεται με γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων, κάτι που θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τα έξοδα μας», λέει η Άντρεα Γουόροκ.

Η Κέισι Μπρόγκαν από το Tripadvisor, μας προτείνει να συνδυάζουμε την ενοικίαση αυτοκινήτου με πακέτο διακοπών το οποίο περιλαμβάνει αεροπορικό εισιτήριο, ξενοδοχείο και ενοικίαση αυτοκινήτου, σε ένα πακέτο αγοράς.

«Πολλά διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα».

Huffpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου