Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Βούλγαρος πρωθυπουργός: Η επικοινωνία με τη ρωσική πρεσβεία μετά την απέλαση των Ρώσων διπλωματών

Καθαρά Δευτέρα, 7 Μαρτίου, 2022

«Κάλεσα την πρέσβειρα της Ρωσίας και της ζήτησα να τηρεί τους κανόνες της διπλωματικής επικοινωνίας και να σταματήσει να χρησιμοποιεί προσβλητική γλώσσα προς τα θεσμικά όργανα της Βουλγαρίας», δήλωσε ο Κίριλ Πέτκοφ.

«Κάλεσα την πρέσβειρα της Ρωσίας και της ζήτησα να τηρεί τους κανόνες της διπλωματικής επικοινωνίας και να σταματήσει να χρησιμοποιεί προσβλητική γλώσσα προς τα θεσμικά όργανα της Βουλγαρίας. Σήμερα έλαβα την απολογία της πρέσβειρας Ελεονώρας Μιτροφάνοβα και με διαβεβαίωσε ότι η πρεσβεία δεν θα αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Κίριλ Πέτκοφ.

Σημειώνεται ότι η Βουλγαρία ανακοίνωσε την Τετάρτη την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών για κατασκοπεία και τους έδωσε διορία 48 ώρες για να εγκαταλείψουν τη χώρα. «Δύο Ρώσοι διπλωμάτες κηρύχθηκαν ανεπιθύμητα πρόσωπα, αφότου λάβαμε επιστολή από τον γενικό εισαγγελέα», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Τεοντόρα Γκέντσοφσκα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ένας από τους διπλωμάτες έχει λάβει από το 2016 απόρρητες πληροφορίες από Βούλγαρο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας, στον οποίο απαγγέλθηκε κατηγορία.

Από το 2019, η Βουλγαρία, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει απελάσει ως ύποπτους για κατασκοπεία οκτώ Ρώσους διπλωμάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου