Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Παπανδρέου: Ο Πούτιν δεν απάντησε όταν ζητήσαμε οικονομική βοήθεια το 2010

ΑΘΗΝΑ. Την αποκάλυψη πως όταν το 2010 επισκέφθηκε ως πρωθυπουργός την Μόσχα για να ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ρωσία ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν του απάντησε, ενώ παράλληλα του ζήτησε να αγοράσει η Ελλάδα όπλα από την Ρωσία, έκανε χθες το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η αποκάλυψη αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι ουσιαστικά διαψεύδει τον ομογενή επιχειρηματία από τη Ρωσία Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2011 ανέφερε ότι ο Πούτιν ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισεκατομμύρια ευρώ με τη μορφή δανεισμού στην Ελλάδα, αλλά ο κ. Παπανδρέου είχε αρνηθεί.

Χαρακτηριστικά, σε εκείνη την συνέντευξη, ο κ. Σαββίδης (που ήταν τότε βουλευτής στη ρωσική Δούμα με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν) είχε πει:

«Ηρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς… Ηταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. είπαν όχι. Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σαββίδης είχε αναφέρει: «Δεν είναι μυστικό ότι εγώ κανόνισα την κατ’ ιδίαν συνάντηση, ζητήθηκε η βοήθειά μου από την ελληνική πλευρά. Το πρωί συναντήθηκα με τον Παπανδρέου στην Κρατική Δούμα, μείναμε οι δυο μας με τον μεταφραστή και του είπα ότι δεν χρειάζεται να προβληματίζεται για τίποτε, ότι ο Πούτιν έχει καλή και θετική διάθεση, γι’ αυτό και θα προτείνει να μείνουν μόνοι τους κι εφόσον δώσει κι αυτός τη συγκατάθεσή του, μπορεί να του θέσει οποιοδήποτε ζήτημα θεωρεί χρήσιμο. Ηταν έτοιμος να ακούσει τα πάντα».

Ο κ. Σαββίδης υπογράμμισε ότι η συνομιλία κράτησε τελικά μόλις 20 λεπτά και λίγο αργότερα ενημερώθηκε από το Κρεμλίνο «ότι κατά τη διάρκειά της ο Παπανδρέου ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως καμία ερώτηση, αλλά μιλούσε για τα οικολογικά προβλήματα της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου