Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Τα social media… βύθισαν τη Wall Street

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου, 2022

Περισσότερο από 26% υποχώρησε σήμερα η μετοχή της Facebook (Metaverse), από τη στιγμή που έγιναν γνωστά τα κέρδη της εταιρείας τα οποία ήταν κατώτερα των προσδοκιών

Ισχυρούς κλυδωνισμούς προκάλεσε στη Wall Street η εικόνα του τεχνολογικού κλάδου σήμερα, εξαιτίας κυρίως των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της μητρικής του Facebook, Meta Platforms, τα οποία ίσως και προμηνύουν και αλλαγή των προοπτικών του κλάδου των κοινωνικών δικτύων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 1,45% στις 35.111 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2,44% στις 4.477 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 3,74% στις 13.878 μονάδες.

Περισσότερο από 26% υποχώρησε σήμερα η μετοχή της Facebook (Metaverse), από τη στιγμή που έγιναν γνωστά τα κέρδη της εταιρείας τα οποία ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Επίσης, το guidance της εταιρείας ήταν απογοητευτικό, αφού, όπως ειπώθηκε, τα έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα είναι από 27 έως 29 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 30,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Απώλειες 14% σημείωσε και η Spotify Technology, καθώς ανακοίνωσε επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των συνδρομητών, ενώ στον ίδιο υποκλάδο η Snap έχασε 23% και το Twitter υποχώρησε κατά 5,5%.

Στα μάκρο της ημέρας, μείωση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζοντας πτωτικά για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα. Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 23.000 και διαμορφώθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 238.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου