Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Τουρκικά F-16 θα συμμετάσχουν στην άσκηση του ΝΑΤΟ που φιλοξενείται στον Αραξο

 Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου, 2022

Γιάννης Κατσαρός

Η 192η μοίρα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας θα συμμετάσχει στην Άσκηση «Tiger Meet 2022».

Με την συμμετοχή 16 αεροσκαφών Fighting Falcon που ανήκουν στη Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας θα γίνει άσκηση του ΝΑΤΟ, με την ονομασία «Tiger Meet 2022», στην Ελλάδα μεταξύ 9 και 22 Μαΐου, αναφέρει η Sabah

Η φετινή νατοϊκή άσκηση θα διεξαχθεί στην Αεροπορική Βάση του Αράξου, στην Αχαΐα, στην οποία φιλοξενείται και η 335 πτέρυγα μάχης της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας. 

Η 192η Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, που εδρεύει στη δυτική τουρκική επαρχία του Μπαλίκεσιρ θα συμμετάσχει στην Άσκηση “Tiger Meet”, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

  
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit
Remaining Time 0:00
 

Εκτός από την Τουρκία και την Ελλάδα, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Τσεχία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Ολλανδία και η Αυστρία θα συμμετάσχουν στην άσκηση «Tiger Meet 2022» ως παρατηρητές, ενώ η Πορτογαλία θα συμμετάσχει στην άσκηση ως επισκέπτης.

Τα πολεμικά αεροσκάφη που θα συμμετάσχουν στην άσκηση περιλαμβάνουν: F-16 Fighting Falcon, HH.101 Caesar, HH.212, Rafale M, F/A-18C/D Hornet, Rafale B/C, Tornado IDS & ECR, E-3A Sentry, Mi-24 Hind, EF- 2000 Eurofighter, EF-18+ Hornet, JAS-39 Gripen και E-2C Hawkeye.

H “Tiger Meet” είναι μια στρατιωτική άσκηση με ζωντανή πτήση σε τακτικό επίπεδο που συγκεντρώνει τις μοίρες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ που διακρίνονται από το έμβλημα της τίγρης, από το 1961.

Πάντως, η άσκηση θα λάβει χώρα σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, λόγω των τουρκικών προκλήσεων, τόσο με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που αμφισβητούν την κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο όσο και με ενέργειες όπως NAVTEX, υπερπτήσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. 

Huffpostgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου