Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Der Spiegel: Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τους συμμάχους τους για ρωσική επίθεση στις 16 Φεβρουαρίου

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου, 2022

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η CIA εξέδωσε την πλέον επείγουσα μέχρι τώρα προειδοποίηση προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για επικείμενη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία – Διαψεύδει η Μόσχα

Der Spiegel: Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τους συμμάχους τους για ρωσική επίθεση στις 16 Φεβρουαρίου | tovima.gr

HCIA αναμένει ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας την επόμενη Τετάρτη και οι ΗΠΑ έχουν ενημερώσει σχετικά τους συμμάχους τους, μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η CIA εξέδωσε την πλέον επείγουσα μέχρι τώρα προειδοποίηση προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για επικείμενη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τόσο η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών όσο και οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ενημέρωσαν σήμερα την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και άλλα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ ότι, με βάση νέες πληροφορίες, υπάρχει ο φόβος ότι μια επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ήδη την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου.

Το Spiegel αναφέρει ακόμη ότι οι ΗΠΑ έδωσαν πολλές λεπτομέρειες για τα στοιχεία τους, περιγράφοντας από τις διαδρομές μιας ρωσικής εισβολής έως και τα καθήκοντα που θα αναλάβει κάθε ρωσική μονάδα και σημειώνει ότι δυτικοί στρατιωτικοί και διπλωμάτες μετέφεραν στοιχεία ότι η ρωσική ηγεσία έχει προετοιμάσει τον στρατό για την ερχόμενη Τετάρτη, χωρίς όμως να μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα αν αυτό συνιστά απόφαση επίθεσης.

Όπως διευκρινίζει πάντως το γερμανικό περιοδικό, η γερμανική κυβέρνηση δεν γνώριζε σήμερα σε ποιες πληροφορίες βασίζεται η αμερικανική εκτίμηση, ωστόσο η παρουσίαση των Αμερικανών ήταν πολύ λεπτομερής και υποστηριζόταν από πολλές πηγές. Παρόλα αυτά, δεν είναι εύκολο να εκτιμήσει και να προβλέψει κανείς μόνος του εάν επίκειται οπωσδήποτε επίθεση, επισημαίνεται, αν και, όπως μεταφέρει το Spiegel, μια χρονική στιγμή γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου θεωρείτο από καιρό εύλογη. Παράγοντες που γνωρίζουν το θέμα «πιστεύουν πάντως και ότι είναι πιθανό οι ΗΠΑ να διέδωσαν συνειδητά την πληροφορία προκειμένου να τορπιλίσουν τα ρωσικά σχέδια επίθεσης», γράφει το περιοδικό.

Νωρίτερα σήμερα, τόσο ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν όσο και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ‘Αντονι Μπλίνκεν προειδοποίησαν για το ενδεχόμενο μια ρωσική επίθεση στην Ουκρανία να ξεκινήσει ακόμη και πριν από τη λήξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στις 20 Φεβρουαρίου, ενώ χθες ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, έπειτα από σύσκεψη με τους σημαντικότερους συμβούλους του για θέματα ασφάλειας, κάλεσε τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν αμέσως την Ουκρανία.

Απόψε πάντως, κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Καγκελάριου Όλαφ Σολτς, του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο κ. Μπάιντεν τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του διαλόγου με τη Μόσχα, ενώ έγινε λόγος για πιθανή τηλεφωνική επικοινωνία το αμερικανού Προέδρου με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Στις 15 Φεβρουαρίου στη Μόσχα έχει προγραμματιστεί να μεταβεί ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Διαψεύδει η Μόσχα

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε αργά απόψε ότι οι δυτικές χώρες, με τη βοήθεια μέσων ενημέρωσης, διαδίδουν παραπληροφόρηση υποδηλώνοντας ότι η Μόσχα μπορεί να σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από τις δικές τους επιθετικές ενέργειες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει αρκετά στρατεύματα κοντά στην Ουκρανία για να εξαπολύσει μεγάλη εισβολή, η οποία πιθανότατα θα αρχίσει με αεροπορική επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου