Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

ΗΠΑ: Μαζικές παρακολουθήσεις από τη CIA και στο εσωτερικό της χώρας, καταγγέλουν γερουσιαστές

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, 2022

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το πρόγραμμα παρακολουθήσεων δεν υπόκειται σε έλεγχο από τη δικαστική εξουσία, το Κογκρέσο και την κυβέρνηση των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Μαζικές παρακολουθήσεις από τη CIA και στο εσωτερικό της χώρας, καταγγέλουν γερουσιαστές | tovima.gr

Στην αποκάλυψη ότι η CIA έχει ξεφύγει από την περιοχή ευθύνης της, που είναι όλες οι άλλες χώρες του κόσμου πλην των ΗΠΑ, και έχει στρέψει τους μηχανισμούς παρακολούθησης και στο εσωτερικό της χώρας, προχώρησαν οι Αμερικανοί γερουσιαστές Ρον Γουάιντεν και Μάρτιν Χάινριχ, σύμφωνα με τους New York Times.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το πρόγραμμα δεν υπόκειται σε έλεγχο από τη δικαστική εξουσία, το Κογκρέσο και την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι δύο γερουσιαστές, μέλη της επιτροπής μυστικών υπηρεσιών του Κογκρέσου, προχώρησαν στην αποκάλυψη με μία επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα μόνο τμηματικά. Τμηματική ήταν και η δημοσίευση των συνοδευτικών εγγράφων, καθώς μεγάλο μέρος του περιεχομένου τους είχε διαγραφεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Οι γερουσιαστές ζήτησαν να υπάρξει ευρύτερη δημοσιότητα.

Με τα μέχρι στιγμής γνωστά στοιχεία, δεν είναι σαφές ούτε για τι είδους δεδομένα Αμερικανών πολιτών πρόκειται, ούτε πώς ακριβώς τα χρησιμοποιούσε η CIA.

Μετά τις αποκαλύψεις του συνεργάτη των αμερικανικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν, το Κογκρέσο απαγόρευσε το 2015 τη μαζική συλλογή δεδομένων από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, από το FBI. «Όμως, η CIA διατηρεί κρυφίως το δικό της πρόγραμμα μαζικής συλλογής δεδομένων», έγραψαν οι γερουσιαστές.

«Αυτό έχει γίνει εντελώς έξω από το πλαίσιο, το οποίο το Κογκρέσο και ο αμερικανικός λαός θεωρούν ότι ισχύει. Και χωρίς επίβλεψη από τα δικαστήρια, το Κογκρέσο, ακόμη και την κυβέρνηση», υπογράμμισαν.

Η CIA δήλωσε ότι είναι προσηλωμένη στις αρχές «της διαφάνειας, αλλά και της προστασίας των πηγών και των μεθόδων μας».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου