Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Τουρκία: Προκαλεί ο Οκτάι –Καστελόριζο και Οινούσσες στο στόχαστρο

  Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, 2022

Τι λέει για τα νησιά μας

Τουρκία: Προκαλεί ο Οκτάι –Καστελόριζο και Οινούσσες στο στόχαστρο | tovima.gr

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας, αμφισβητώντας, πλέον, ευθέως την κυριαρχία ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, έβαλε στο στόχαστρο το Καστελόριζο και τις Οινούσσες, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η εγγύτητα στην Τουρκία είναι λόγος ώστε να μην έχουν τα νησιά υφαλοκρηπίδα.

«Είχαμε αναφερθεί στο Καστελόριζο. Μιλάμε για ένα μικροσκοπικό νησί. Απέχει 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας. Ενώ από την Τουρκία απέχει, νομίζω, περίπου 4 μίλια. Δηλαδή φωνάζει ο κόκορας στο νησί και τον ακούτε. Δηλαδή αν είναι να αγοράσουν ψωμί και γάλα θα έρθουν στην Τουρκία. Είναι τόσο κοντά. Κι έρχονται και διεκδικούν υφαλοκρηπίδα από αυτό το νησί. Δεν είναι τίποτα άλλο αυτό από εγωιστική και κακομαθημένη στάση. Η Τουρκία δεν μπορεί να υποχωρεί», τόνισε.

Για τις Οινούσσες

Σε ό,τι αφορά στις Οινούσσες, το «δεξί χέρι» του Ερντογάν σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΚΑΙ, ότι «αν φωνάξετε θα σας ακούσουν απέναντι, δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τηλέφωνο. Από τέτοια κοντινά νησιά έρχονται ακριβώς μπροστά μας και διώχνουν και τους ψαράδες. Δεν έχουν όριο».

Παράλληλα, ο Φουάτ Οκτάι επανάφερε το θέμα των «γκρίζων ζωνών» σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τόσο τη στρατιωτικοποίηση όσο και την εγκατάσταση ανθρώπων στα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου