Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Γηροκομείο στα Χανιά: Μαρτυρία κόλαφος πρώην εργαζόμενης – Για σκευωρία κάνουν λόγω οι ιδιοκτήτριες

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου, 2022

Σοκάρει μαρτυρία πρώην εργαζόμενης – «Όλα είναι προϊόν σκευωρίας» υποστηρίζουν ο ιδιοκτήτριες

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των κατηγορουμένων για την υπόθεση γύρω από το γηροκομείο-κολαστήριο στην Κρήτη.  Οι κατηγορούμενοι αρνούνται όλες τις κατηγορίες που τους προσάπτονται κάνοντας λόγο για σκευωρία.  «Όλα είναι προϊόν σκευωρίας», υποστήριξαν, σύμφωνα με το flashnews, οι ιδιοκτήτριες του οίκου ευγηρίας στα Χανιά που απολογήθηκαν σήμερα στον ανακριτή για τις κατηγορίες των ανθρωποκτονιών.  Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισής τους, προσκομίστηκαν ένορκες καταθέσεις που αναφέρουν άτομα που πλησίαζαν ανθρώπους για να καταθέσουν κατά της μονάδας παρέχοντας οικονομικά ανταλλάγματα.

«Προσκομίστηκαν στοιχεία άλλων συγγενών στα οποία για παράδειγμα, ο ένας αδελφός λέει ότι βασάνιζαν τη μητέρα του και την άφηναν νηστική ενώ η αδελφή λέει ότι ήταν μια χαρά και ο αδελφός δεν είχε πατήσει ποτέ στη μονάδα ενώ η αδελφή ήταν κάθε μέρα εκεί. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν από τη δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Ρουσσόπουλος.

Μαρτυρία-κόλαφος

Την ίδια ώρα, ανατριχιαστικά είναι τα όσα περιγράφει πρώην εργαζομένη στη δομή, κάνοντας λόγοα για «μια βιτρίνα που κάλυπτε τα ψέματά τους, μια καλομελετημένη κομπίνα».  «Ό,τι και να τους ρωτούσα, δεν μας έδιναν εξηγήσεις. Εγώ μιλούσα στη διεύθυνση και μου έλεγαν »είσαι πολύ ευαίσθητη, δεν είναι τίποτα θα το συνηθίσεις». Οι συνάδελφοί μου μού έλεγαν »πάψε θα απολυθούμε, βούλωσέ το». Με έκαναν στην άκρη, ήμουν το μαύρο πρόβατο» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην εργαζόμενη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μία δομή «βιτρίνα που κάλυπτε τα ψέματά τους, μία καλομελετημένη κομπίνα». Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, οι υπεύθυνοι έκαναν διαλογή στο προσωπικό:  «Μας βάζανε τόση δουλειά, ήμασταν τρεις νοσηλευτές για 60 τροφίμους. Έκαναν διαλογή στους εργαζόμενους, ήθελαν να είσαι ανειδίκευτος για να σε χειρίζονται».  «Δίναμε τα κατασταλτικά φάρμακα σαν καραμέλες στους ανθρώπους και ρωτούσαμε τι είναι αυτά» ανέφερε η πρώην εργαζόμενη, σημειώνοντας πως η ίδια έχει καταθέσει στις Αρχές ότι όλοι πέθαιναν με τον ίδιο τρόπο. «Τρεις μέρες εμπύρετοι ήξεραν ότι θα πεθάνουν και μάλιστα γελούσαν, έφευγαν από το δωμάτιο και τους αφήναν μόνους τους. Την ώρα που έφευγε η ψυχή τους καθόμουν στο δωμάτιο για να τους κρατάω στο χέρι, για να μην νιώθουν μοναξιά» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κική Στεφανίδου για τις τραγικές στιγμές που βίωναν οι ηλικιωμένοι.

Οι κλεμμένες βέρες και οι εκβιασμοί

Συγγενείς των ηλικιωμένων που βίωσαν τη φρίκη στο γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά, ξεσπούν βλέποντας τους 7 βασικούς κατηγορούμενους να οδηγούνται στον ανακριτή.  Από νωρίς το πρωί έχουν μαζευτεί εδώ στο δικαστικό μέγαρο Χανίων οι συγγενείς των ηλικιωμένων οι οποίοι ζητούν δικαίωση για τους δικούς τους ανθρώπων οι οποίοι έφυγαν όπως μας είπαν αυτό τον άδικο τρόπο και ζητούν βέβαια την τιμωρία των φερομένων δραστών δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης ιδιαίτερα όταν βγήκε από το δικαστικό μέγαρο ιδιοκτήτρια του γηροκομείου με το γιο μιας ηλικιωμένης που κατέληξε εκεί να ξεσπά.

Μια πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου φωνάζει ότι την εκβίαζαν για να μη μιλήσει.  «Δύο χρόνια δε μιλάω, με εκβίαζαν ότι έχω τρία παιδιά, ντροπή οι συνάδελφοι, ντροπή σας για 600 ευρω, λερώθηκαν τα χέρια μας, τα ψέματα που λέγαμε στους συγγενείς… Πήραν 100 χιλιάρικα και βέρες και αντικείμενα των ανθρώπων», ξεσπά η πρώην εργαζόμενη.  «Ξαφνικά άκουσα Παναγίτσα μου Χριστούλη μου ελάτε να με πάρετε το σπίτι μου, πετάω ότι κρατούσα και τρέχω σε μία κυρία η οποία δάγκωνε τους καρπούς της χτυπιόταν στο καροτσάκι της την είχαν κατά δέσει καρπούς αστραγάλους στη μέση την είχαν δέσει στο κάγκελο του κρεβατιού».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου