Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Η διακήρυξη ορόσημο της Τουλούζης για αερομεταφορές χωρίς άνθρακα

  Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου, 2022

Δημήτρης Μπαλής

Η Ευρώπη γίνεται η πρώτη περιοχή παγκοσμίως που έχει καταλήξει σε συμφωνία μεταξύ των δημόσιων αρχών και των ιδιωτικών φορέων.

Οι ηγέτες της ευρωπαϊκής βιομηχανίας αεροσκαφών: Airbus, Air France-KLM, ATR, Dassault Aviation, Groupe ADP, Safran και Thales χαιρετίζουν τη δήλωση που έγινε στην Τουλούζη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη υπό τη γαλλική Προεδρία της ΕΕ. 

Η διακήρυξη – ορόσημο της Τουλούζης, για αερομεταφορές χωρίς άνθρακα, υπογράφηκε από περισσότερες από 35 χώρες και 146 εταιρείες του κλάδου. Είναι η πρώτη συμφωνία μεταξύ των δημόσιων αρχών και των ιδιωτικών φορέων, για αερομεταφορές χωρίς άνθρακα, έως το 2050.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα συνεργαστούν με την ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία για την επίτευξη της απαλλαγής από τον άνθρακα στον κλάδο, έως το 2050 σε ευθυγράμμιση με τον οδικό χάρτη για τον στόχο 2050.

Remaining Time 0:00
 

«Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ωρίμανση, την ανάπτυξη και την εφαρμογή τεχνολογιών απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα - ιδίως λειτουργίες, αεροσκάφη και κινητήρες επόμενης γενιάς, Sustainable Aviation Fuels (SAF) και συνθετικά καύσιμα - και προσβλέπουμε σε ιδρύματα για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη καινοτομιών, ιδίως μέσω αποδεδειγμένων μέσων ερευνητικής συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (όπως η Καθαρή Αεροπορία, το SESAR και το CORAC), καθώς και κατάλληλες πολιτικές υποστήριξης για την επιτάχυνση της ανανέωσης του στόλου και της ενσωμάτωσης του SAF υπό βιώσιμες οικονομικές συνθήκες για όλους τους ενδιαφερόμενους», είπαν αξιωματούχοι των εταιρειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου