Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Απεβίωσε η πρεσβυτέρα Κωνσταντίνα Γιαλοψού στο Λόουελ

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών η πρεσβυτέρα Κωνσταντίνα Γιαλοψού (από τα Χανάκια, Ηλείας) στην οικία της στο Λόουελ της Μασαχουσέτης περιστοιχισμένη από την αγαπημένη της οικογένεια. Η αείμνηστη ήταν σύζυγος του αειμνήστου πρωτοπρεσβυτέρου Φιλίππου Γιαλοψού ο οποίος υπηρέτησε επί μακρά σειρά ως ιερατικός προϊστάμενος στην κοινότητα Αγίας Τριάδος του Λόουελ, έχοντας για συμπαραστάτη και συνοδίτη του την αείμνηστη πρεσβυτέρα Κωνσταντίνα, η οποία πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινότητα.

Η αείμνηστη είχε  γεννηθεί στη Νέα Υόρκη στις 26 Σεπτεμβρίου του 1930 εκ γονέων Βασιλείου και Ξανθίππης Τσιτσιπά. Αφού πέρασε μέρος από την παιδική της ηλικία στην Ελλάδα, επανήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου σπούδασε Διατροφολογία στο κολέγιο Hunter από το οποίο αποφοίτησε το 1952, και εργάσθηκε στο νοσοκομείο Bellevue της Νέας Υόρκης. Στις 17 Αυγούστου του 1952 παντρεύθηκε με τον Φίλιππο Γιαλοψό, ο οποίος στην συνέχεια χειροτονήθηκε ιερεύς.

Ηταν αγαπητή από την κοινότητα στη ζωή της οποίας συμμετείχε βοηθώντας και προσφέροντας σε όλους και ιδιαίτερα στις οικογένειες εκείνες που είχαν αυξημένες ανάγκες, ενώ φρόντισε με παραδειγματική αγάπη και στοργή τόσο τη μητέρα της, όσο και την πεθερά κατά τα τελευταία έτη της ζωής τους.

Μία από τις εμπειρίες που σημάδεψαν τη ζωή της για πάντα ήταν η επίσκεψη της με ομάδα κυριών της Φιλοπτώχου Αδελφότητας στα Ιεροσόλυμα.

Όπως αναγράφεται στην επίσημη νεκρολογία της η πρεσβυτέρα Κωνσταντίνα κατά τα τελευταία χρόνια του βίου της έπασχε από την ασθένεια Alzheimer και την οποία φρόντιζε με αγάπη και στοργή ο γιος της Βασίλειος στην οικογενειακή οικία στην οποία η αείμνηστη έζησε επί πενήντα πέντε χρόνια.

Καταλείπει τα παιδιά της Μαρία Κόστσιου και τον σύζυγό της Δρ. Φίλιππο Κότσιο, την Σύνθια Γιαλοψού, τον Γεώργιο Γιαλοψο και τον Βασίλειο Γιαλοψό, τον αδελφό της Φίλιππο Τσιππά και τη σύζυγό του Μαρτίνα την ανιψιά της Ελπίδα και τον ανιψιό της Πολ. Επίσης καταλείπει έξι εγγόνια τα οποία αγαπούσε πολύ. Το σκήνωμα της θα τεθεί σε κοινό προσκύνημα την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου από τις 9 έως τις 10 το πρωί στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος του Λόουελ, ενώ θα ακολουθήσει η Εξόδιος Ακολουθία. Ο ενταφιασμός της θα γίνει στο κοιμητήριο Westlawn Cemetery. Αντί ανθέων όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη της μπορούν να αποστείλουν χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση της κοινότητας της Αγίας Τριάδος του Λόουελ ή στο Alzheimer’s Association.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου