Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός προκρίθηκαν στον τελικό κυπέλλου

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, 2022

Νίκησαν τους ΑΕΚ και Προμηθέα αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός που νίκησε τον Προμηθέα Πάτρας και ο Ολυμπιακός που επικράτησε της ΑΕΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι την Κυριακή στις 17.00 στον τελικό κυπέλλου μπάσκετ στα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 85-68

Στον πρώτο ημιτελικό ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Προμηθέα με 85-68.
Ο Προμηθέας ήταν πολύ καλός στην πρώτη περίοδο και εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη απόδοση του Παναθηναϊκού, καταφέρνοντας να την κλείσει με 27-13. Ωστόσο στη συνέχεια η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού που φάνηκε ότι ξύπνησε ξαφνικά ήταν εμφανής. Ο Νέντοβιτς πήρε το… όπλο και έγινε αυτός που έδωσε το σύνθημα. Το επί μέρους σκορ στο δεύτερο μέρος ήταν 47-29 και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στον τελικό,

Remaining Time 0:00
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 76-70

Στον δεύτερο ημιτελικό ο Ολυμπιακός νίκησε 76-70 την ΑΕΚ και πέρασε στον τελικό της Κυριακής 17.00 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός ήταν μεν ο νικητής, αλλά η ΑΕΚ πάλεψε με μόλις δέκα παίκτες λόγω των πολλών προβλημάτων, από τους οποίους οι δύο ήταν μικροί απλά για να συμπληρώσει η ομάδα δεκάδα.

Η πολλές επιλογές που είχε στη διάθεσή του ο Μπαρτζώκας ήταν αυτές που έδωσαν τις λύσεις και κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαφορά και στους 16 πόντους. Όμως η ΑΕΚ δεν κατέθεσε ποτέ τα όπλα και προσπάθησε κυρίως για να μειώσει τη διαφορά και τα κατάφερε να χάσει μόλις με 6 πόντους.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση, αλλά κυρίως στην ΑΕΚ για τη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια που έκανε. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο 37’ η ΑΕΚ μείωσε σε 66-61 και ο Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να βάλει στο ματς τους Σλούκα, Βεζένκοφ και Παπανικολάου, για να πάει πάλι η διαφορά στους δέκα πόντους 71-61 στο 1.10 πριν τη λήξη.

Ο Βεζέκνοφ και ο Παπανικολάου ήταν οι παίκτες που έπαιξαν όπως έπρεπε και έστειλαν τον Ολυμπιακό στον τελικό, ενώ ο Χάμερ από την ΑΕΚ και ο Φλιώνης έκαναν μεγάλο παιχνίδι και τα έδωσαν όλα.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 32-29, 56-42, 76-70

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου