Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Θαμμένος στα έγκατα της Γης – Ο πιο.. βαθύς σταθμός τρένων στον κόσμο

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου, 2022

Φωτ. CNN

Θαμμένος σε βάθος 102 μέτρων βρίσκεται ο σταθμός τρένων «Badaling Great Wall» στο Πεκίνο, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί ως ο σταθμός με το μεγαλύτερο βάθος σε όλο τον κόσμο. 

Ο σταθμός κατασκευάστηκε το 2019 (τα έργα ξεκίνησαν το 2016) και βρίσκεται πολύ κοντά στην ιστορική τοποθεσία Μπανταλίνγκ, κατά μήκους του Σινικού Τείχους, σε απόσταση 75 χιλιομέτρων από την κινεζική πρωτεύουσα. 

The Badaling Great Wall Station is the world's deepest high-speed railway station.
Ren Chao/Xinhua/Getty Images

Για να διαφυλαχθεί το εμβληματικό μνημείο, οι αρχές αποφάσισαν να… σκάψουν αρκετά βαθιά και έτσι, ο υπόγειος σταθμός κατασκευάστηκε σε βάθος 102 μέτρων, καλύπτοντας μια έκταση 36.000 τετραγωνικών μέτρων. 

Πέραν του σταθμού, η πρωτότυπη κατασκευή, η οποία δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των φετινών Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, περιλαμβάνει και ένα τούνελ 12 χιλιομέτρων, το οποίο διασχίζει το έδαφος κάτω από το Σινικό Τείχος. 

Παράλληλα, στον «Badaling Great Wall» βρίσκονται και οι δεύτερες μεγαλύτερες κυλιόμενες σκάλες της Κίνας, οι οποίες εκτείνονται σε μήκος 88 μέτρων και έχουν ύψος 42 μέτρων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου