Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Εφθασαν οι πρώτοι στρατιώτες των ΗΠΑ στη Ρουμανία

  Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, 2022

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Τα πρώτα αμερικανικά στρατεύματα που ενισχύουν συμμάχους στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ μετά τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία έφθασαν στη Ρουμανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Βασίλε Ντάνκου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν σχεδόν 3.000 επιπλέον στρατιώτες στην Πολωνία και τη Ρουμανία για να προστατεύσουν την ανατολική Ευρώπη από ενδεχόμενη επέκταση της ουκρανικής κρίσης.

Το Πεντάγωνο δήλωσε πως θα μεταφέρει μια μοίρα Stryker περίπου 1.000 Αμερικανών στρατιωτών από το Βίλσεκ της Γερμανίας στη Ρουμανία. Στην Πολωνία, τα αμερικανικά στρατεύματα άρχισαν να καταφθάνουν το Σάββατο.

Ο Ντάνκου δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι πρώτοι 100 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στη Ρουμανία διαχειριζόμενοι την επιμελητεία.

«Οι Αμερικανοί έφθασαν», είπε. «Πάνω από 100 ειδικευμένοι στρατιώτες των ΗΠΑ μαζί με τους ειδικούς μας στην επιμελητεία ετοιμάζονται, το οποίο σημαίνει ότι δεν θα πάρει πολύ χρόνο για να φθάσουν και οι υπόλοιποι στρατιώτες».

Οι ΗΠΑ διαθέτουν τώρα περίπου 900 στρατιώτες στη χώρα, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2004 και οποία φιλοξενεί ένα σύστημα βαλλιστικών αντιαεροπορικών πυραύλων του ΝΑΤΟ, εν μέρει στο πλαίσιο της δύναμης του ΝΑΤΟ και εν μέρει στο πλαίσιο ξεχωριστών διμερών διευθετήσεων.

Η Γαλλία δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στη Ρουμανία και έχει προσφερθεί να ηγηθεί μιας μελλοντικής αποστολής του ΝΑΤΟ, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει 1.000 στρατιώτες από διάφορες χώρες.

Μια απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στα μέσα Φεβρουαρίου.

Το ΝΑΤΟ εξετάζει μια πιο μακροπρόθεσμη παρουσία στην ανατολική Ευρώπη προκειμένου να ενισχύσει την άμυνά της, δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ. Η Βορειοατλαντική Συμμαχία διαθέτει τώρα δυνάμεις που εναλλάσσονται στην ανατολική Ευρώπη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου