Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Τουρκική παραδοχή: Η Ελλάδα έχει αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο

 Πεμπτη, 3 Φεβρουαρίου, 2022

Εκείνο που ανησυχεί περισσότερο τον σύμβουλο του Ερντογάν είναι «η εξοπλιστική βοήθεια προς την Ελλάδα», όπως τόνισε τον περασμένο Δεκέμβριο μιλώντας στο Συνέδριο της Ισλαμικής Ένωσης

Τουρκική παραδοχή: Η Ελλάδα έχει αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο | tovima.gr

Ηαμυντική θωράκιση της Ελλάδας έχει προκαλέσει πονοκεφάλους στην Τουρκία, με τον σύμβουλο για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραδέχεται ότι η ισορροπία δυνάμεων έχει ανατραπεί λόγω της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας στη χώρα μας κι ότι η δουλειά των τουρκικών Eνόπλων Δυνάμεων έγινε δυσκολότερη.

Όπως αποκαλύπτει η ερευνητική ιστοσελίδα Nordic Monitor, πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας και γνωστός για την εθνικιστική προπαγάνδα και την προσπάθεια εμφάνισης της χώρας του ως περιφερειακής υπερδύναμης, ο Μεσούτ Χακί Τζασίν παραδέχθηκε ότι μετά την απόκτηση των Rafale η Ελλάδα έχει πλέον την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο, δηλώσεις που έρχονται σε πλήρη αντίφαση με τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι κατά πολύ ανώτερες από τις ελληνικές.

Η ομολογία

Εκείνο που ανησυχεί περισσότερο τον σύμβουλο του Ερντογάν είναι «η εξοπλιστική βοήθεια προς την Ελλάδα», όπως τόνισε τον περασμένο Δεκέμβριο μιλώντας στο Συνέδριο της Ισλαμικής Ένωσης.

Το συνέδριο οργάνωσε το ASSAM, οργάνωση-βιτρίνα του ιδιωτικού αμυντικού εργολάβου SADAT -μιας παραστρατιωτικής δύναμης αφοσιωμένης κατά πολλούς στον Ερντογάν.

«Κοιτάξτε, πέρα απ’ τα μαχητικά αεροσκάφη δόθηκαν τέσσερις σύγχρονες αμερικανικές φρεγάτες στην Ελλάδα. Η Γαλλία έδωσε άλλες τέσσερις, ενώ εκσυγχρονίζονται και τέσσερις [γερμανικής ναυπήγησης] ΜΕΚΟ. Μ’ αυτά τα πολεμικά πλοία η ελληνο-αμερικανική συνεργασία εγείρει προκλήσεις για εμάς στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Βλέπουμε ότι η Τουρκία έχει δυσκολίες στην Αλεξανδρούπολη και την Κρήτη με τις αμερικανικές βάσεις» υποστήριξε.

Ο Τσασίν παραδέχτηκε ότι η πλάστιγγα της αεροπορικής υπεροχής έγειρε προς την Ελλάδα με τα νέα μαχητικά αεροσκάφη. «Δεν είναι ακόμη σαφές τι μπορεί να κάνει η Τουρκία έναντι μιας επίθεσης από τον ελληνικό στρατό, που ετοιμάζεται να επέμβει στη Θράκη και το Αιγαίο» υποστήριξε.

Ο σύμβουλος του Ερντογάν έστρεψε τα βέλη του και στα κοινά γυμνάσια Ελλάδας – ΗΠΑ στο Αιγαίο τον περασμένο Νοέμβριο, λέγοντας ότι μετείχαν σε αυτά πολύ περισσότερο προσωπικό και πλοία απ’ ό,τι χρειαζόταν κι ότι αυτό δεν ήταν καλός οιωνός για την Τουρκία. Και χαρακτήρισε τη χώρα μας «αμερικανική φρουρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου