Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Μπάιντεν σε Αμερικανούς στην Ουκρανία: Φύγετε τώρα, μια εκκένωση θα σήμαινε Παγκόσμιο Πολεμο

   Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου, 2022 (11/2/22)

"Έχουμε να κάνουμε με έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο NBC.

Ο πρόεδρος των  ΗΠΑΤζο Μπάιντεν ζήτησε από τους Αμερικανούς που βρίσκονται στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα καθώς η Ρωσία συνεχίζει να απειλεί με εισβολή.

«Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να φύγουν τώρα», είπε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στον παρουσιαστή του NBC News, Λέστερ Χολτ.

«Δεν έχουμε να κάνουμε με μια τρομοκρατική οργάνωση. Έχουμε να κάνουμε με έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο. Είναι μια πολύ διαφορετική κατάσταση και τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν τρελά πολύ γρήγορα», είπε.

Remaining Time 0:00
 

Ο Χολτ ρώτησε τον Μπάιντεν ποιο σενάριο θα μπορούσε να τον ωθήσει να στείλει στρατεύματα για να σώσει τους Αμερικανούς που εγκατέλειψαν τη χώρα. Ο Μπάιντεν απάντησε: «Δεν υπάρχει. Αυτός είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος όταν Αμερικανοί και Ρωσοι αρχίζουν να πυροβολούν ο ένας τον άλλον».

«Είμαστε σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο από ό,τι ήμασταν», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωση του αναφέρεις επίσης, όπως και ο Μπάιντεν, ότι οι ΗΠΑ «δεν θα είναι σε θέση να εκκενώσουν τους αμερικανούς πολίτες σε περίπτωση ρωσικής στρατιωτικής δράσης οπουδήποτε στην Ουκρανία». Προειδοποίησε ότι η τακτική υπηρεσία του προξενείου - συμπεριλαμβανομένης της παροχής βοήθειας σε πολίτες που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα - θα «επηρεαστούν σοβαρά».

Σύμφωνα με μια αξιολόγηση του αμερικανικού στρατού και πληροφοριών, ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να εξαπολύσει εισβολή πλήρους κλίμακας, με άρματα μάχης που θα μπορούσαν ενδεχομένως να φτάσουν στο Κίεβο, την πρωτεύουσα, μέσα σε 48 ώρες.

Ο Μπάιντεν υποστήριξε ακόμη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ότι αν ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «αρκετά ανόητος για να εισβάλει, είναι αρκετά και έξυπνος ώστε στην πραγματικότητα να μην κάνει οτιδήποτε θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στους Αμερικανούς πολίτες».

«Του το έχετε πει ποτέ αυτό;» ρώτησε ο Χολτ. «Ναι», απάντησε ο Μπάιντεν. «Του είπατε ότι οι Αμερικανοί θα είναι μια γραμμή που δεν μπορούν να παραβιάσουν;» ρώτησε ο Χολτ.«Δεν χρειάστηκε να του το πω αυτό. Έχω μιλήσει για αυτό. Το ξέρει» , είπε ο Μπάιντεν.

«Αυτό που ελπίζω είναι πως αν (...) (σ.σ. ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν) κάνει τον παραλογισμό να εισβάλει, θα δείξει την ευφυΐα να μην κάνει κάτι που θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στους αμερικανούς πολίτες», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος. 

Huffpostgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου