Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

ΗΠΑ: Απώλειες στις θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα προκάλεσε η Όμικρον

Πεμπτη, 3 Φεβρουαρίου, 2022

Η έκθεση ADP κατέγραψε απροσδόκητη πτώση στις προσλήψεις, οι οποίες υποχώρησαν κατά 301.000, πολύ κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν την προσθήκη επιπλέον 200.000 θέσεων

ΗΠΑ: Απώλειες στις θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα προκάλεσε η Όμικρον

Στον αστερισμό της Όμικρον παρέμεινε τον Ιανουάριο η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, όπως έδειξαν και τα σημερινά στοιχεία για τις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα.

Η έκθεση ADP κατέγραψε απροσδόκητη βουτιά στις προσλήψεις, οι οποίες υποχώρησαν κατά 301.000, πολύ κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν την προσθήκη επιπλέον 200.000 θέσεων. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2020 η έκθεση ADP κατέγραψε αρνητική ανάπτυξη στην αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα.

Ο ευρύτερος κλάδος των υπηρεσιών κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση θέσεων εργασίας και πιο ειδικά ο τομέας της ψυχαγωγίας και φιλοξενίας, που από μόνος του μέτρησε σχεδόν τις μισές θέσεις που χάθηκαν, ήτοι 154.000. Αμέσως μετά ακολούθησε το εμπόριο και οι εταιρείες utilities με μείωση 62.000 θέσεων.

Μεταξύ των επιχειρήσεων, τις μεγαλύτερες απώλειες με πτώση 144.000 κατέγραψαν οι μικρές επιχειρήσεις με λιγότερους από 50 εργαζομένους.

«Η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας έκανε ένα βήμα πίσω με την έναρξη του 2022 λόγω της επίδρασης της παραλλαγής Όμικρον και την σημαντική, αν και πιθανότατα πρόσκαιρη επίδραση της στο ρυθμό δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας» σχολίασε χαρακτηριστικά η επικεφαλής οικονομολόγος της ADP, Νέλα Ρίτσαρντσον.

Τα στοιχεία της ADP προβλημάτισαν την αγορά δεδομένου μάλιστα πως δημοσιεύτηκαν δύο ημέρες πριν την ανακοίνωση της μηνιαίας έκθεσης για την απασχόληση από το υπουργείο Εργασίας. Αναλυτές της αγοράς αναμένουν πως η έκθεση θα δείξει μετριοπαθή αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 150.000, ωστόσο μόλις προ ημερών αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν πως τα νούμερα μπορεί να είναι πολύ χειρότερα καθώς ο μήνας ήταν πολύ βαρύς σε επίπεδο κρουσμάτων Όμικρον.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου