Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Κόπα Αφρικα: Το σήκωσε η Σενεγάλη του Σισέ (4-2 στα πέναλτι)

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, 2022

Η Σενεγάλη του Παπέ Αμπού Σισέ επικράτησε της Αιγύπτου στα πέναλτι με 4-2 (0-0 κ.α και παράταση) και κατέκτησε το Κόπα Αφρικα

Κόπα Αφρικα: Το σήκωσε η Σενεγάλη του Σισέ (4-2 στα πέναλτι) | tovima.gr

Το πρώτο Κόπα Αφρικα στην ιστορία της κατέκτησε η Σενεγάλη του Παπέ Αμπού Σισέ! Οι Λέοντες της Τερανγκά σε έναν συγκλονιστικό τελικό, επικράτησαν στα πέναλτι της Αιγύπτου με 4-2 (0-0 κ.α και παράταση) και κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Μια σπουδαία επιτυχία για την εθνική ομάδα του «ερυθρόλευκου» σέντερ μπακ, ο οποίος μπορεί να μην αγωνίστηκε στον τελικό απέναντι στην Αίγυπτο, αλλά είχε τρεις συμμετοχές στη διοργάνωση και είχε και αυτός μερίδιο στην ιστορική επιτυχία της Σενεγάλης.

Ο άσος του Ολυμπιακού αγωνίστηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια των ομίλων με Ζιμπάμπουε και Γουινέα, αλλά και στον ημιτελικό με την Μπουρκίνα Φάσο.

Στον αποψινό τελικό η Σενεγάλη ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και μάλιστα στο 7ο λεπτό έχασε πέναλτι με τον Σαντιό Μανέ, το οποίο απέκρουσε ο κίπερ της Αιγύπτου, Αμπουμπαγκάλ.

Ο τερματοφύλακας των Φαραώ όποτε χρειάστηκε έκανε μεγάλες επεμβάσεις και κράτησε την εθνική του ομάδα στο… κόλπο μέχρι το τέλος.

Οι σπουδαίες αποκρούσεις του Αμπουμπαγκάλ και το άγχος των Σενεγαλέζων στην τελική προσπάθεια, έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί οι Λέοντες της Τερανγκά έψαξαν το γκολ της… λύτρωσης, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Οι Φαραώ από την πλευρά τους είχαν κλείσει πολύ καλά τους χώρους και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Όμως, δεν βρήκαν τους χώρους που περίμεναν, παρά το γεγονός ότι η Σενεγάλη πίεζε ασφυκτικά και είχε μεταφέρει όλο το παιχνίδι στην άμυνα των Αιγύπτιων.

Ετσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, με τους Σενεγαλέζους να αποδεικνύονται ψυχραιμότεροι.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι Σενεγαλέζοι σκόραραν με τους Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Ντιένγκ και Μανέ, ενώ οι Αιγύπτιοι είχαν δύο εύστοχα πέναλτι με τους Ζίζο και Χαμντί. Οι Σαρ από τη Σενεγάλη και οι Αμπντελομονέν και Λασίν από την Αίγυπτο δεν κατάφεραν να σκοράρουν από την άσπρη βούλα, με τους Λέοντες να κατακτούν το βαρύτιμο τρόπαιο.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου