Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Δολοφονία Άλκη: Και οι 12 στη φυλακή – Αναμένονται νέες εξελίξεις

  Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Στη φυλακή οδηγήθηκε και ο 12ος εμπλεκόμενος για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Δολοφονία Άλκη: Και οι 12 στη φυλακή –  Αναμένονται νέες εξελίξεις | tovima.gr

ΗΠαρασκευή θα είναι μέρα μεγάλων εξελίξεων αφού οι 4 φίλοι του Άλκη που ήταν παρόντες στη δολοφονία του θα κληθούν να μεταβούν στην αστυνομική διεύθυνση της Θεσσαλονίκης. Εκεί – σε ειδικό χώρο – θα αναγνωρίσουν έναν προς έναν τους 12 εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Είναι γεγονός ότι μετά την αναγνώριση ίσως να έχουμε και νέες εξελίξεις στην υπόθεση αφού μπορεί να αποκαλυφθούν πτυχές για τον ρόλο του κάθε ένα που μέχρι τώρα δεν είχαν αποκαλυφθεί. Και το κυριότερο να καταφέρουν οι αρχές να εντοπίσουν ποιος από τους «12» ήταν ο δολοφόνος του 19χρονου Άλκη.

Προφυλακιστέος και ο «Ντίνος»

Αργά το βράδυ με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίστηκε και ο 12ος εμπλεκόμενος στη δολοφονία. Ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου, ο λεγόμενος «Ντίνος».

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο «Ντίνος» που απολογήθηκε για τρεις και πλέον ώρες είπε πως εκείνος έμεινε στο αυτοκίνητο και δεν βγήκε. Είπε επίσης ότι γνωρίζει μόνον τον 25χρονο (εκείνον που κρατούσε το μαχαίρι καράμπιτ) και οι άλλοι δυο που μπήκαν στο αυτοκίνητο δεν τους γνώριζε (μεταξύ αυτών μπήκε στο αυτοκίνητο και ο 21χρονος που είχε το δρεπάνι). «Δεν ήξερα εάν είχαν κάτι στα χέρια τους» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο 22χρονος ο οποίος χρειάστηκε να περάσουν 14 ημέρες από την ημέρα της δολοφονίας, προτού παραδοθεί στις αρχές, είπε ότι δεν είναι οργανωμένος οπαδός και ποτέ του δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Ο σουγιάς

Νωρίτερα, ο 22χρονος είχε οδηγηθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την αυτόφωρη διαδικασία της οπλοκατοχής, καθώς μετά την παράδοσή του εντοπίστηκε ένας σουγιάς στο αυτοκίνητό του. Η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα, κατόπιν αναβολής που αιτήθηκε ο συνήγορός του.

Στο μεταξύ, στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης δύο από τους φίλους του Άλκη, που βρίσκονταν μαζί του τη στιγμή της δολοφονικής ενέδρας, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου.

Κατά πληροφορίες, ο ένας έπεσε θύμα της επίθεσης και τραυματίστηκε, ενώ ο άλλος πρόλαβε και ξέφυγε. Οι δύο νεαροί κλήθηκαν να καταθέσουν, περιγράφοντας το χρονικό του φονικού επεισοδίου.

Ο «μεγάλος»

Για την αυριανή διαδικασία αναγνώρισης των κατηγορουμένων από τους τέσσερις φίλους του Άλκη, με σκοπό να γίνει πιο σαφής ο συμμετοχικός τους ρόλος, μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος του 23χρονου που είχε συλληφθεί πρώτος για την υπόθεση, Θεόδωρος Σιμόπουλος.

Ο κ. Σιμόπουλος ρωτήθηκε για τον «μεγάλο» στον οποίο έκανε αναφορά ο πελάτης του. Ο ίδιος επισήμανε πως το πρόσωπο αυτό δεν έχει σχέση με το επεισόδιο. «Είναι το πρόσωπο που μετά τη λήξη του επεισοδίου τον μετέφερε στο αυτοκίνητο που είχε παρκάρει στην περιοχή της Τούμπας. Είναι στο χέρι της ανακρίτριας αν θα κληθεί να καταθέσει», είπε ο κ. Σιμόπουλος.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου