Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Tesla – Συμφωνία για την κάλυψη των αναγκών της σε νικέλιο

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου, 2022

Η εταιρεία, που ανησυχεί για την κάλυψη των αναγκών της σε μια περίοδο αυξημένης ζήτησης, συμφώνησε στην εξαγορά 750.000 μετρικών τόνων νικελίου από την Talon Metals

Ως σημαντική για την διασφάλιση πρώτων υλών για την μελλοντική παραγωγή οχημάτων από την Tesla χαρακτηρίζεται η συμφωνία στην οποία κατέληξε με την εταιρεία ορυχείων Talon Metals Corp. για τη διασφάλιση αποθεμάτων σε νικέλιο.

Συγκεκριμένα, η Tesla συμφώνησε στην εξαγορά 750.000 μετρικών τόνων νικελίου από το project Τάμαρακ, που είναι μια κοινοπραξία παραγωγής νικελίου, χαλκού και κοβάλτιου μεταξύ της Talon και της Rio Tinto. Πρόκειται για μια συμφωνία που θα έρθει να «κουμπώσει» στη συμφωνία που έκανε προ έξι μηνών η Tesla για τη διασφάλιση νικελίου από την BHP Group.

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla, ο Ίλον Μασκ, έχει στο παρελθόν εκφράσει δημοσίως τον προβληματισμό του για τη διασφάλιση των πρώτων υλών που χρειάζεται η εταιρεία, κυρίως σε νικέλιο, με την ζήτηση να έχει ανέβει σημαντικά και να αναμένεται πως θα ανέβει περαιτέρω λόγω των αυξημένων αναγκών της ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα η αύξηση της ζήτησης επηρεάζει τις τιμές και το συνολικό κόστος της παραγωγής οχημάτων.

Από την άλλη πλευρά και οι εταιρείες ορυχείων προετοιμάζονται για την αυξημένη ζήτηση που θα πρέπει να καλύψουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και να διευρύνουν τα κέρδη τους. Για παράδειγμα η κορυφαία του κλάδου BHP ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως θα αγοράσει ένα ποσοστό σε ένα project παραγωγής νικελίου στην Τανζανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου