Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Αποστολή στην Ψυχή: Η NASA βάζει στόχο αστεροειδή αξίας μεγαλύτερης από την παγκόσμια οικονομία

  Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου, 2022

Κώστας Μαυραγάνης

Το διαστημόπλοιο «Ψυχή» θα εξερευνήσει έναν μακρινό και πολύ ιδιαίτερο αστεροειδή.

NASA/JPL-CALTECH/ASU
.

Το διαστημόπλοιο «Ψυχή» της NASA (Psyche) προορίζεται να εκτοξευτεί τον Αύγουστο του 2022, με σκοπό να φτάσει στη ζώνη αστεροειδών το 2026. Προορισμός του είναι ένας πολύ μακρινός αστεροειδής, που έχει το ίδιο όνομα: Η Ψυχή είναι ένας αστεροειδής εξαιρετικά πλούσιος σε μέταλλα, στη ζώνη αστεροειδών μεταξύ του Άρη και του Δία. Πρόκειται για έναν πραγματικά αχαρτογράφητο κόσμο, που είναι ορατός με δυσκολία από τον πλανήτη μας- ένα ουράνιο σώμα με σχήμα πατάτας.

 

NASA/JPL-CALTECH/ASU
.
 

Αναλύοντας φως που ανακλάται στην επιφάνεια του αστεροειδούς, επιστήμονες θεωρούν ότι είναι ασυνήθιστα πλούσιος σε μέταλλα. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι σχηματίστηκε νωρίς στο Ηλιακό Σύστημα, είτε ως πυρήνας είτε ως κομμάτι πλανήτη είτε ως αρχέγονο υλικό που δεν έλιωσε ποτέ. Σκοπός της αποστολής είναι να συμβάλει στο να δοθούν απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα για τον σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος.

Αφού εκτοξευτεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι τον Αύγουστο του 2022 το σκάφος θα περάσει από τον Άρη εννιά μήνες μετά, χρησιμοποιώντας τη βαρυτική δύναμη του πλανήτη για έναν ελιγμό «slingshot» ώστε να κατευθυνθεί προς τον αστεροειδή. Το συνολικό ταξίδι είναι 2,4 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

NASA/JPL-CALTECH
.

 

Το σκάφος θα αρχίσει την τελική του προσέγγιση στον αστεροειδή στα τέλη του 2025. Καθώς θα πλησιάζει στον προορισμό του, θα ενεργοποιήσει τις κάμερές του και θα δώσει μια καλύτερη εικόνα της Ψυχής, αποκαλύπτοντας χαρακτηριστικά της επιφάνειάς του. Στο πλατύτερο σημείο του ο αστεροειδής φτάνει τα 280 χλμ, με άνιση κατανομή μάζας. Κάποια τμήματα μπορεί να είναι λιγότερο πυκνά σε σχέση με άλλα.

Όσον αφορά στην αξία του, τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, οι παρατηρήσεις υποδεικνύουν σίδηρο, νικέλιο ή χρυσό, και κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 10.000 τετράκις εκατομμύρια δολάρια- δηλαδή παραπάνω από το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας (84,5 τρισ. δολάρια το 2020 σύμφωνα με το Statista).

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου