Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Mercedes-Benz – Στην κορυφή τoυ κλάδου της ηλεκτροκίνησης στοχεύει η γερμανική εταιρεία με το Vision EQXX

   Τρίτη, 4 Ιανουαρίου, 2021


Το πρωτοποριακό μοντέλο παρουσιάζει ενεργειακή κατανάλωση λιγότερο των 10 κιλοβατώρων ανά 100 χιλιόμετρα, όταν το Model S 60 της Tesla καταναλώνει 18,1 κιλοβατώρες για την ίδια απόσταση

Τα… δόντια της στον ανερχόμενο χώρο της ηλεκτροκίνησης δείχνει για τα καλά η γερμανική Daimler με την παγκόσμια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου, πρωτότυπου ηλεκτρικού της μοντέλου, του VISION EQXX της Mercedes-Benz. Το μοντέλο… γράφει ιστορία διαθέτοντας μια πρωτοποριακή μπαταρία με επάρκεια άνω των 1.000 χιλιομέτρων.

Ο όμιλος Daimler, που ετοιμάζεται να μετονομαστεί σε Mercedes-Benz επιστρέφοντας στις ρίζες του, έχει δηλώσει πως έχει λίαν φιλόδοξα σχέδια για την μετάβαση στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης δρομολογώντας σημαντικές επενδύσεις άνω των 40 δισ. ευρώ μέχρι το 2030. Στόχος της είναι να κατακτήσει μια από τις κορυφαίες θέσεις στον κλάδο, ανταγωνιζόμενη τις εταιρείες που εξειδικεύονται στην ηλεκτροκίνηση, όπως η Tesla, στρέφοντας σταδιακά το σύνολο της παραγωγής της σε ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό κατασκευάζει ήδη οκτώ μονάδες παραγωγής ηλεκτρικών μπαταριών.

Το VISION EQXX σκοπεύει να γίνει αιχμή του δόρατος στη μετάβαση αυτή αποτελώντας το πιο αποτελεσματικό ηλεκτρικό όχημα που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα η γερμανική εταιρεία, με ενεργειακή κατανάλωση λιγότερο των 10 κιλοβατώρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Συγκριτικά το Model S 60 της Tesla καταναλώνει 18,1 κιλοβατώρες για την ίδια απόσταση.


«Η
Mercedes-Benz Vision EQXX είναι το πώς οραματιζόμαστε το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων» σχολίασε χαρακτηριστικά ο CEO της Mercedes-Benz, Όλα Καελένιους.

Η εταιρεία θα ξεκινήσει test-drives του μοντέλου σε διαφορετικά είδη δρόμων, πριν τα τέλη της χρονιάς, με στόχο αρκετά στοιχεία του να αρχίσουν να ενσωματώνονται σε οχήματα της εταιρείας μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Πάντως, το ίδιο το Vision δεν είναι βέβαιο πως θα διατεθεί στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου