Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Επικίνδυνος αστεροειδής περνά κοντά από τη γη – Live η πορεία του

 Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Ο αστεροειδής θα περάσει «κοντά» από τον πλανήτη μας και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «δυνητικά επικίνδυνος»

Επικίνδυνος αστεροειδής περνά κοντά από τη γη – Live η πορεία του | tovima.gr

Ομεγάλος αστεροειδής έχει την ονομασία «7482(1994 PC1)» και η διάμετρος του ξεπερνάει το ένα χιλιόμετρο. Η ταχύτητα με την οποία θα περάσει υπολογίζεται σε 70.415 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το «κοντά» στην απεραντοσύνη του σύμπαντος είναι σχετικό. Θα βρεθεί σε απόσταση 2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη γη.

Ο αστεροειδής που εντοπίστηκε το 1994 κάνει συχνά πυκνά αυτό το «ταξιδάκι» και έχει περάσει πάλι από τη γη και μάλιστα σε κοντινότερη απόσταση από αυτή που θα διέλθει τώρα. Η επόμενη φορά που θα μας επισκεφτεί (από απόσταση) θα είναι στις 2 Σεπτεμβρίου του 2057.

Οι επιστήμονες της NASA τον κατατάσσουν στους «δυνητικά επικίνδυνους» για τη γη αστεροειδείς, ακριβώς επειδή περνάει σε κοντινή απόσταση που είναι μικρότερη των 7,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο.

Στη Ρωσία το 2013

Πάντως ο πιο πρόσφατα καταγεγραμμένος αστεροειδής που χτύπησε τη γη, ήταν στη Ρωσία στις 15 Φεβρουαρίου του 2013. Ο αστεροειδής πυρακτώθηκε και εξερράγη στην ατμόσφαιρα ενώ πολλά κομμάτια του έφτασαν μέχρι το έδαφος.

Θα τον δούμε

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής θα φτάσει στην κοντινότερη απόσταση του από τη γη στις 10 το βράδυ της Τρίτης. Θα είναι ορατός ακόμη και με μικρό τηλεσκόπιο σε όσους βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική.

Βέβαια μπορείτε να τον δείτε και από το κομπιούτερ σας σε live streaming στο youtube  στη σελίδα του Virtual Telescope Project

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου