Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Πιθανή μία ραγδαία υποχώρηση της Ομικρον σε ΗΠΑ-Βρετανία

 Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου, 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι επιστήμονες βλέπουν σημάδια ότι το ανησυχητικό κύμα Ομικρον της Covid-19 θα κορυφωθεί σύντομα στις ΗΠΑ και αμέσως μετά τα κρούσματα μπορεί να αρχίσουν να μειώνονται δραματικά.

Ο λόγος είναι ότι η παραλλαγή έχει αποδειχτεί τόσο ραγδαία μεταδοτική που μπορεί να ξεμείνει από άτομα για να μολύνει, μόλις ενάμιση μήνα αφότου εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική. «Θα πέσει τόσο γρήγορα όσο ανέβηκε», είπε ο Αλι Μόκνταντ (Ali Mokdad)), καθηγητής Επιστημών Μετρήσεων Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ.

Ετσι εξηγείται και η προειδοποίηση του κορυφαίου ειδικού στις μολυσματικές ασθένειες της χώρας Αντονι Φάουτσι, ο οποίος δήλωσε, σύμφωνα με το «CNN», ότι καθώς η παραλλαγή Ομικρον εξαπλώνεται αστραπιαία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πιθανό σχεδόν όλοι να εκτεθούν στο στέλεχος, αλλά οι εμβολιασμένοι άνθρωποι θα εξακολουθούν να τα πηγαίνουν καλύτερα.

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πολλά είναι ακόμα αβέβαια για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η επόμενη φάση της πανδημίας. Κι αυτό επειδή η συμπεριφορά της Ομικρον δεν είναι ίδια σε κάθε χώρα, ούτε κινείται με τον ίδιο ρυθμό. Ενδεχομένως βδομάδες ή μήνες δυστυχίας θα συνεχίσουν να περιμένουν τους ασθενείς και τα καταβεβλημένα νοσοκομεία.

«Υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που θα μολυνθούν καθώς κατεβαίνουμε την πλαγιά στο πίσω μέρος», δήλωσε μεταφορικά η Λόρεν Ανσελ Μέγιερς (Lauren Ancel Meyers), διευθύντρια της Κοινοπραξίας Μοντελοποίησης Covid-19 του Πανεπιστημίου του Τέξας, η οποία προβλέπει ότι τα αναφερόμενα κρούσματα θα κορυφωθούν εντός της εβδομάδας.

Το μοντέλο του ίδιου του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον προβλέπει ότι ο αριθμός των καθημερινών αναφερόμενων κρουσμάτων στις ΗΠΑ θα ανέλθει σε 1,2 εκατομμύρια έως τις 19 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα μειωθεί απότομα «απλά επειδή όλοι όσοι θα μπορούσαν να μολυνθούν θα έχουν μολυνθεί», σύμφωνα με τον καθηγητή Αλι Μόκνταντ. Στην πραγματικότητα, είπε, σύμφωνα με τους πολύπλοκους υπολογισμούς του Πανεπιστημίου, ο πραγματικός αριθμός των νέων καθημερινών μολύνσεων στις ΗΠΑ -μια εκτίμηση που περιλαμβάνει άτομα που δεν υποβλήθηκαν ποτέ σε εξετάσεις- έχει ήδη κορυφωθεί, φτάνοντας τα 6 εκατομμύρια τον Ιανουάριο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το «CNN», ο Αντονι Φάουτσι δήλωσε στον Τζ. Στέφεν Μόρισον (J. Stephen Morrison), ανώτερο αντιπρόεδρο του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, «η Ομικρον με την πρωτοφανή μεταδοτικότητά της, θα μολύνει τελικά σχεδόν όλους». Και ότι ανεμβολίαστοι θα υποστούν τις βαρύτερες συνέπειες της μόλυνσης.

Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον ένας στους πέντε επιλέξιμους Αμερικανούς -περίπου 65 εκατομμύρια άνθρωποι- δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Πάνω από το 62% της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως, αλλά μόνο το 23% έχει λάβει την ενισχυτική δόση, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Τα σχόλια του Δρα Φάουτσι ήρθαν ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το εάν η πανδημία έχει εισέλθει σε νέα φάση. Αυτό θα συμβεί όταν υπάρχει αρκετή προστασία στην κοινότητα και φάρμακα για την εύκολη αντιμετώπιση του σοβαρού Covid-19, είπε, προσθέτοντας: «Μπορεί να είμαστε σε αυτό το κατώφλι αυτή τη στιγμή».

Επίσης, την Τρίτη, η εν ενεργεία επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, Δρ Τζάνετ Γούντκοκ (Janet Woodcock), δήλωσε ότι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να κολλήσουν τον ιό, η εστίαση τώρα πρέπει να είναι στη διασφάλιση της λειτουργίας των νοσοκομείων και των βασικών υπηρεσιών. Η Γούντκοκ απάντησε σε ερώτηση του γερουσιαστή Μάικ Μπράουν (Mike Braun) σχετικά με το αν είναι καιρός οι Ηνωμένες Πολιτείες να αλλάξουν τη στρατηγική τους για τον Covid-19. Η δήλωσή της δεν ήταν μια νέα αξιολόγηση του Covid-19, αλλά μάλλον μια προσπάθεια να καταστεί σαφής η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στις βασικές υπηρεσίες καθώς η παραλλαγή Ομικρον αυξάνεται.

«Νομίζω ότι είναι δύσκολο να επεξεργαστούμε αυτό που πραγματικά συμβαίνει αυτή τη στιγμή, το οποίο είναι: Οι περισσότεροι άνθρωποι θα κολλήσουν Covid», τόνισε η Γούντκοκ την Τρίτη σε ακρόαση της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας. «Και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι τα νοσοκομεία θα εξακολουθούν να λειτουργούν, οι μεταφορές, ξέρετε, άλλες βασικές υπηρεσίες δεν θα διαταραχθούν όσο συμβαίνει αυτό».

Την Τρίτη, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύτηκαν στις ΗΠΑ με Covid-19 έφτασε σε ιστορικό υψηλό, προσθέτοντας πίεση στα δίκτυα υγειονομικής περίθαλψης και ωθώντας τις πολιτείες σε έκτακτες στελεχώσεις προσωπικού  έκτακτης ανάγκης και άλλα μέτρα καθώς αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν.

Περισσότεροι από 145.900 άνθρωποι βρίσκονταν σε νοσοκομεία των ΗΠΑ με Covid-19 την Τρίτη.

Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου