Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Η Ρωσία αδειάζει την πρεσβεία της στην Ουκρανία – Πιθανή ένδειξη για επιθετική κίνηση από Πούτιν

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

ΚΙΕΒΟ («ΝΥΤ») – Την εβδομάδα πριν ξεκινήσουν οι εντατικές διπλωματικές συναντήσεις σχετικά με τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα, Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι παρακολουθούσαν από μακριά καθώς η Ρωσία άρχισε να αδειάζει την πρεσβεία της στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα.

Στις 5 Ιανουαρίου, 18 άτομα -κυρίως παιδιά και σύζυγοι Ρώσων διπλωματών- επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και ξεκίνησαν 15 ώρες οδικώς για τη Μόσχα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο ασφαλείας της Ουκρανίας.

Ακολούθησαν περίπου 30 ακόμη τις επόμενες μέρες, από το Κίεβο και ένα προξενείο στο Λβιβ (Lviv), στη Δυτική Ουκρανία. Διπλωμάτες σε δύο άλλα ρωσικά προξενεία ενημερώθηκαν να προετοιμαστούν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, είπε ο αξιωματούχος ασφαλείας, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητηθούν θέματα εθνικής ασφάλειας.

Η αραίωση της ρωσικής πρεσβείας μπορεί να είναι εν μέρει προπαγάνδα, εν μέρει προετοιμασία για μια σύγκρουση ή εν μέρει προσποιητή, λένε αξιωματούχοι της Ουκρανίας και των ΗΠΑ. Μπορεί να είναι και τα τρία.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ωστόσο δήλωσε πως η πρεσβεία της στο Κίεβο λειτουργεί κανονικά. «Και πάλι, παρά τις προκλήσεις και την επιθετική συμπεριφορά των ντόπιων ριζοσπαστών, επαναλαμβάνω ότι οι αποστολές μας λειτουργούν κανονικά», είπε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του υπουργείου, Μαρία Β. Ζαχάροβα.

Τις τελευταίες ημέρες, οι αργές αποχωρήσεις -που πιθανότατα οι Ρώσοι γνώριζαν ότι οι Αμερικανοί και οι Ουκρανοί θα έβλεπαν- έχουν γίνει μέρος του παζλ τού τι θα συμβεί στη συνέχεια. Αποτελούν ένα πιο δυσοίωνο στοιχείο δεδομένων, εκτός από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε υπουργεία της Ουκρανίας την περασμένη εβδομάδα και τις αναφορές από τη Microsoft και την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι ένα πολύ καταστροφικό κακόβουλο λογισμικό έχει εγκατασταθεί στα δίκτυα της Ουκρανίας αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί.

Τεράστιες σειρές βαγονιών τρένων φορτωμένων με τανκς, πυραύλους και στρατεύματα συνεχίζουν να πηγαίνουν δυτικά μέσω της Ρωσίας, προφανώς κατευθυνόμενοι προς τα ουκρανικά σύνορα. Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο δικτάτορας της Λευκορωσίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι ρωσικές δυνάμεις και ο εξοπλισμός άρχισαν να φτάνουν στη χώρα του για κοινή στρατιωτική άσκηση που θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη: στο δυτικό άκρο της Λευκορωσίας, κοντά στην Πολωνία και τη Λιθουανία, δύο ΝΑΤΟϊκές χώρες και κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί άλλο ένα μονοπάτι εισβολής.

Η άσκηση έχει λάβει ένα πολύ αμερικανικό όνομα: «Allied Resolve». Ομως στο Κίεβο, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αναμένουν πλήρως ότι τυχόν ρωσικά στρατεύματα θα παραμείνουν επ’ αόριστον. «Θα είμαστε πλήρως περικυκλωμένοι από ίσες δυνάμεις», δήλωσε ο ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος ασφαλείας.

Στην Ουάσιγκτον, αξιωματούχοι λένε ότι εξακολουθούν να εκτιμούν πως ο κ. Πούτιν δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για εισβολή και πιστεύουν ότι ζυγίζει συνεχώς μια σειρά από διαφορετικούς παράγοντες. Μεταξύ αυτών είναι το πόσο καλά θα μπορούσε να αντέξει τις επαπειλούμενες κυρώσεις και αν οι απαιτήσεις του να σταματήσει η Ουκρανία να στρέφεται προς το ΝΑΤΟ -και να σταματήσει το ΝΑΤΟ να εξαπλώνεται προς τη Ρωσία- λαμβάνουν αρκετή προσοχή.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου