Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Θεωρείο: Σενάρια Ευρωβουλής για Πατουλίδου

  Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου, 2022

theoreio-senaria-eyrovoylis-gia-patoylidoy-561667690

Πολλοί θεωρούν βέβαιη την υποψηφιότητα της Βούλας Πατουλίδου στην Α΄ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές. Υπάρχει, ωστόσο, και έτερο σενάριο στο μυαλό της πρώην πρωταθλήτριας: η Ευρωβουλή. Με δεδομένο πως η Μαρία Σπυράκη θα ακολουθήσει τη διαδρομή από την Ευρωβουλή στην Α΄ Θεσσαλονίκης, τότε μπορεί να δούμε το αντίστροφο για τη Βούλα.  

Κατσιφάρας για δήμαρχος  

Ενα από τα σενάρια που παίζουν τελευταία στην Πάτρα για τον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, είναι να διεκδικήσει τον Δήμο Πατρών. Ο Κατσιφάρας στήριξε ανοιχτά τον Γ. Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές με σκοπό να επανέλθει ως υποψήφιος βουλευτής. Το ενδεχόμενο είναι ανοικτό, αλλά έχει προστεθεί και η πόρτα του δήμου. Ο Ανδρουλάκης, άλλωστε, θέλει υποψηφιότητες που μπορούν να του φέρουν νίκες σε τοπικό επίπεδο.  

Αίτημα εξετελέσθη

Επιστολή στον αν. υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα έστειλε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Ζορμπίδης, με την οποία ζητάει παράταση στο δικαίωμα επέκτασης του κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα, ώστε να μειωθούν στις επιχειρήσεις οι επιπτώσεις από την πανδημία. Ο Πέτσας απάντησε πως το αίτημα έχει ήδη ικανοποιηθεί, καθώς έχει η προβλεφθεί επέκταση έως 31/3.   

Ο κυβερνητικός Βολουδάκης

Μπορεί κάποιος που ασκεί διακριτικά μεν, διακριτά δε, εσωκομματική αντιπολίτευση να λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης; Αυτό νομίζω ισχύει στην περίπτωση του Μ. Βολουδάκη. Τελευταίο «χτύπημα» ήταν η αντίδρασή του σε καμπάνια υπό την αιγίδα του υπ. Δικαιοσύνης, που δείχνει κοπέλα με μαντίλα να αναφέρει την Ελλάδα ως δεύτερη πατρίδα της. Ο βουλευτής, που εκλέγεται στα «πρωθυπουργικά» Χανιά, δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος να προβάλλεται η ισλαμική μαντίλα, κάνοντας κριτική από τα δεξιά. Με αυτόν τον τρόπο κρατάει ένα πιο συντηρητικό κοινό εντός των κομματικών τειχών.

Κομβικό πρόσωπο  

Μένω στην Κ.Ο. της Ν.Δ., που πλέον έχει πολλά αποκούμπια για να εκφράσει σκέψεις, ιδέες και παράπονα. Εκτός από τον θεσμικό Γ. Μπούγα και εσχάτως την Ντόρα Μπακογιάννη, που έχει αναλάβει ειδική αποστολή, τέτοιο ρόλο, έστω και άτυπα, έχει και ο πολύπειρος Δ. Χατζηδάκης. Ο πρώην δήμαρχος μπορεί να είναι για πρώτη φορά βουλευτής, αλλά η εμπειρία του και η στενή σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη κάνει πολλούς βουλευτές να απευθύνονται σε εκείνον όταν θέλουν κάτι να μεταφερθεί… παραπάνω.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου