Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Μυτιλήνη: Δεκάδες κάτοικοι παρεμπόδισαν την εκφόρτωση μηχανημάτων για την κατασκευή Δομής

  Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου, 2022

Προηγουμένως τα μηχανήματα δεν έγινε δυνατόν να εκφορτωθούν τόσο στο λιμάνι της πόλης της Χίου όσο και στα Μεστά.

LESVOSPOST.COM
Δεκάδες κάτοικοι της Μυτιλήνης μαζεύτηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να εμποδίσουν την αποβίβαση του πλοίου «Πελαγίτης».

Δεκάδες κάτοικοι της Μυτιλήνης μαζεύτηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να εμποδίσουν την αποβίβαση του πλοίου «Πελαγίτης».

Ο λόγος είναι ότι το πλοίο μετέφερε μηχανήματα για τη δημιουργία υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στην Βαστρια, κάτι που πολλοί κάτοικοι δε θέλουν.

Στις 3 το μεσημέρι έδεσε στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης το προερχόμενο από τη Χίο πλοίο «Πελαγίτης» στο οποίο βρίσκονταν μηχανήματα της αναδόχου του έργου της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής της Χίου.

Τα μηχανήματα δεν αποβιβάστηκαν στη Χίο τόσο στο λιμάνι όσο και στα Μεστά, λόγω των δυναμικών κινητοποιήσεων των κατοίκων του νησιού.

Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις της Συντονιστικής Επιτροπής και άλλων εκπροσώπων φορέων του νησιού με τις λιμενικές αρχές αποφασίστηκε το πλοίο να δέσει, να αποβιβαστούν τα φορτηγά με τα εμπορεύματα. Τα μηχανήματα δεν αποβιβάστηκαν αλλά μετακινήθηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Πενταμελής αντιπροσωπία των διαμαρτυρομένων ήλεγχε μέχρι την τελευταία στιγμή την τήρηση της συμφωνίας ενώ στο λιμάνι μέχρι την αναχώρηση του πλοίου παρέμεναν οι συγκεντρωμένοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, LESVOSPOST.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου