Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Σε νέο χαμηλό η δημοτικότητα Μπάιντεν μετά από έναν χρόνο στην προεδρία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ολοκληρώνει τον πρώτο του χρόνο στον Λευκό Οίκο με μια σαφή πλειοψηφία των Αμερικανών για πρώτη φορά να αποδοκιμάζει τον χειρισμό του στην προεδρία ενόψει μιας αδυσώπητης πανδημίας και ενός άγριου πληθωρισμού, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση από το «Associated Press» και το Κέντρο Ερευνών Δημοσίων Υποθέσεων «NORC».

Ειδικότερα, περισσότεροι Αμερικανοί αποδοκιμάζουν παρά εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο ο Μπάιντεν χειρίζεται τη δουλειά του ως πρόεδρος (56% και 43%). Μέχρι στιγμής, μόλις το 28% των Αμερικανών δηλώνει ότι θέλει ο Μπάιντεν να είναι υποψήφιος για επανεκλογή το 2024, συμπεριλαμβανομένου μόνο του 48% των Δημοκρατικών.

Ο ίδιος, ερωτηθείς την Τετάρτη σε μια ευρεία συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη δημοτικότητά του, απάντησε: «Δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις».

Πρόκειται για μια έντονη ανατροπή από τις αρχές της προεδρίας του Μπάιντεν.

Τον Ιούλιο, το 59% των Αμερικανών είχε δηλώσει ότι ενέκρινε την απόδοση του Μπάιντεν σε μια δημοσκόπηση του «AP-NORC». Η βαθμολογία αποδοχής του μειώθηκε στο 50% μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, μετά τη χαοτική και αιματηρή απόσυρση του αμερικανικού στρατού από το Αφγανιστάν και εν μέσω αυξανόμενων μολύνσεων από κορωνοϊό και των άβολων προσπαθειών της κυβέρνησης να προωθήσει οικονομικές, υποδομές και φορολογικές πολιτικές μέσω του Κογκρέσου.

Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στον χειρισμό της πανδημίας από τον Μπάιντεν -που θεωρήθηκε ως δύναμη στην αρχή της κυβέρνησής του- έχει περαιτέρω διαβρωθεί καθώς η παραλλαγή Ομικρον καταπονεί το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και εξουθενώνει περαιτέρω ένα αμερικανικό εκλογικό σώμα που ήλπιζε ότι η ζωή θα επέστρεφε στο μια φαινομενική κανονικότητα μέχρι τώρα.

Μόλις το 45% δηλώνει ότι εγκρίνει τον χειρισμό του Covid-19 από τον Μπάιντεν, από 57% τον Δεκέμβριο και από 66% τον Ιούλιο του 2021.

Οι Αμερικανοί είναι ακόμη πιο απογοητευμένοι για τον χειρισμό του στην Οικονομία, με μόλις το 37% να τον εγκρίνει. Η αυξανόμενη αγωνία για τις οικονομικές του πολιτικές έρχεται καθώς ο πληθωρισμός αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν 40 ετών τον περασμένο μήνα, μία αύξηση 7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα που αυξάνει τα έξοδα των νοικοκυριών και συνεπάγεται αύξηση των μισθών.

Η Τζόις Μπόουεν (Joyce Bowen), 61 ετών, από το Νόξβιλ του Τενεσί, είπε ότι ο Μπάιντεν αξίζει τα εύσημα που ενθάρρυνε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν, αλλά εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απάντηση της κυβέρνησης στον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Η καθαρίστρια μερικής απασχόλησης σε μια δημόσια βιβλιοθήκη είπε ότι αυτή και ο μεγαλύτερος αδερφός της, έτρωγαν λιγότερο κρέας για να αντισταθμίσουν το αυξανόμενο κόστος των τροφίμων και τις συνεχείς αυξήσεις στην αντλία βενζίνης που μείωσαν την αγοραστική δύναμη του διεβδομαδιαίου μισθού της των $754.

Μόνο περίπου το ένα τέταρτο ήταν πολύ σίγουροι ότι ο Μπάιντεν «έχει τη διανοητική ικανότητα να υπηρετήσει αποτελεσματικά ως πρόεδρος» ή «είναι αρκετά υγιής για να υπηρετήσει αποτελεσματικά ως πρόεδρος». Σχεδόν οι μισοί δεν είναι σίγουροι για την ψυχική ικανότητα ή την υγεία του Μπάιντεν.

Ερωτηθείς σχετικά από έναν δημοσιογράφο στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, ο Πρόεδρος απέρριψε αυτά τα ευρήματα

Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου