Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ακυρώθηκε η βίζα του – Επιστρέφει στη Σερβία

 Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου, 2022

Μπράβο στους Αυστραλούς!!!

Οι αρχές της Αυστραλίας ενημέρωσαν τον Νόβακ Τζόκοβιτς ότι ακύρωσαν τη βίζα του - Δεν θα συμμετάσχει στο Australian Open

novak-tzokovits-akyrothike-i-viza-toy-epistrefei-sti-servia-561658246

Οι αρχές της χώρας, σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ, ενημέρωσαν τον Νόβακ Τζόκοβιτς ότι ακύρωσαν τη βίζα του και του ζήτησαν να αναχωρήσει εντός της ημέρας από τη Μελβούρνη. Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις αρκετών ωρών, ενώ οι δικηγόροι του αναμένεται να καταθέσουν ένσταση, ζητώντας να επανεξεταστεί το αίτημά του.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Αυστραλίας, Γκρεγκ Χαντ, ο Σέρβος θα πρέπει να επιστρέψει στη χώρα του, καθώς δεν προσκόμισε τα απαραίτητα ιατρικά διαπιστευτήρια ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα και η συμμετοχή στο Australian Open.

Σημειώνεται ότι ο νούμερο 1 στη διεθνή κατάταξη του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, παρέμενε εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με τη βίζα του.

Το χρονικό

Ο πολυνίκης τενίστας έφτασε στην Αυστραλία προκειμένου να λάβει μέρος στο Australian Open, ωστόσο υπάρχει θέμα με το γεγονός ότι παραμένει ανεμβολίαστος και δήλωσε ότι πήρε ειδική εξαίρεση από γιατρό. Ο 34χρονος Σέρβος φέρεται να είχε καταθέσει αίτημα για λάθος είδους βίζα και όχι για εκείνη που απαιτείται λόγω της ιατρικής εξαίρεσης που υποστηρίζει ότι του δόθηκε.

Όταν έφτασε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, δεν του επιτράπηκε να συνεχίσει την πορεία του και οδηγήθηκε σε δωμάτιο αναμονής. Η συνοριακή αρχή επικοινώνησε με την κυβέρνηση της Βικτώρια για να εγκριθεί η είσοδός του στην Αυστραλία, κάτι όμως που δεν έγινε άμεσα αποδεκτό.

Η αναπληρώτρια υπουργός Αθλητισμού, Γιάλα Πάλφορντ, τόνισε ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μάς ρώτησε αν θα υποστηρίξουμε την αίτηση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς για την είσοδό του στην Αυστραλία. Δεν θα παρέχουμε στον Νόβακ Τζόκοβιτς μια ατομική αίτηση βίζα για να συμμετάσχει στο Grand Slam. Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι σε δυο σημεία: οι εγκρίσεις για βίζα είναι θέμα της κυβέρνησης και οι ιατρικές εξαιρέσεις θέμα των γιατρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστραλία δεν επιτρέπει την είσοδο στη χώρα ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου