Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Λευκός Οίκος: Η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Εξαιρετικά επικίνδυνη χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, την κρίση στην Ουκρανία.

leykos-oikos-i-rosia-mporei-na-exapolysei-epithesi-stin-oykrania-ana-pasa-stigmi-561674980

Εξαιρετικά επικίνδυνη χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, την κρίση στην Ουκρανία.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπογράμμισε ότι η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει επίθεση ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ΗΠΑ «δεν αποκλείουν καμία επιλογή» στον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσουν σε μια τέτοια περίπτωση, πρόσθεσε όταν ρωτήθηκε κυρίως για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα Swift που ρυθμίζει τις διεθνείς διατραπεζικές συναλλαγές.

Τηλεφωνική συνομιλία Λαβρόφ – Μπλίνκεν για Ουκρανία

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την διάρκεια της οποίας τόνισε την σημασία που έχει το να ακολουθηθεί η διπλωματική οδός για την αποκλιμάκωση της έντασης γύρω από την ανάπτυξη των ρωσικών στρατευμάτων που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Ουκρανία και κοντά σε αυτήν, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Άντονι Μπλίνκεν, κατά την διάρκεια της συνομιλίας του με τον Σεργκέι Λαβρόφ, επανέλαβε την «ακλόνητη» δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και δήλωσε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια πρέπει να περιλαμβάνει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και τους Ευρωπαίους εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Σημειώνεται πως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε σήμερα στη Μόσχα και μια μάλλον έντονη συνάντηση με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Αναλένα Μπέρμποκ, ενώ μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν πρόκειται να επισκεφθεί το Βερολίνο καθώς και το Κίεβο.

Με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου