Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Χ-59: Το πειραματικό «αθόρυβο» υπερηχητικό αεροπλάνο της NASA εθεάθη σε δρόμο

 Κυριακή, 2 Ιανουαρίου, 2022

Κώστας Μαυραγάνης

Κατευθυνόμενο προς τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.

NASA

Το πειραματικό «αθόρυβο» υπερηχητικό αεροσκάφος X-59 Quiet Supersonic Technology (QueSST)που κατασκευάζουν τα Skunk Works της Lockheed Martinγια τη NASA, εθεάθη να μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο για την εξέταση και δοκιμή τεχνολογιών μετριασμού του «sonic boom», που θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο ως προς το μέλλον των υπερηχητικών πτήσεων. Όπως έχει προγραμματιστεί, εκεί θα υποβαλλόταν σε δομικές δοκιμές εν όψει της πρώτης πτήσης του το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Driveο φωτογράφος Άλντο Μποκάτσιο τράβηξε φωτογραφίες του καλυμμένου αεροσκάφους στο Μαράνα της Αριζόνα. Σημειώνεται πως το Χ-59 κατασκευαζόταν στις εγκαταστάσεις των Skunk Works στο Πάλμντεϊλ της Καλιφόρνια από το 2018. Η Lockheed Martin έχει επιβεβαιώσει πως το σχέδιο περιελάμβανε μεταφορά του στις εγκαταστάσεις στο Τέξας, που φιλοξενούν τη γραμμή συναρμολόγησης του μαχητικού F-35, για δομικά τεστ πριν επιστραφεί στο Πάλμντεϊλ για τον πρώτο γύρο των δοκιμαστικών πτήσεων.

Το αεροσκάφος έχει καθαρά πειραματικό/ δοκιμαστικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει πολλά τμήματα από άλλα αεροπλάνα της Lockheed Martin, για μείωση του κόστους- όπως σύστημα προσγείωσης από F-16, καλύπτρα κόκπιτ από Τ-38, μοχλό ελέγχου από F-117 κ.α. Μόνο το 10% του σχεδίου είναι εντελώς καινούριο, είπαν στο The War Zone του The Drive εκπρόσωποι των Skunk Works.

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου