Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Τη χειρότερη εβδομάδα από το 2020 έκλεισε ο Nasdaq

  Σάββατο 22/1/22


Από την αρχή του έτους χάνει 11%

Tη χειρότερη εβδομάδα από το 2020 έκλεισε σήμερα ο Nasdaq, ο οποίος και σήμερα δέχτηκε ισχυρές πιέσεις από επιλεγμένους τίτλους, την ώρα που οι Dow Jones και S&P 500 αναλώθηκαν στην αναζήτηση της κατεύθυνσης εκείνης που δεν θα αυξήσει το ρίσκο στα χαρτοφυλάκια.

Ειδικότερα, ο δείκτης
 Dow Jones έχασε 1,30% στις 34.265 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 1,89% στις 4.397 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 2,72% στις 13.768 μονάδες.


Σε επίπεδο εβδομάδας οι απώλειες του Dow Jones έφτασαν το 4,6%, του S&P 500 το 5,7%, ενώ εκείνες του Nasdaq ξεπέρασαν το 7,5%. Από την αρχή του έτους ο Nasdaq χάνει 11%.

Στο επίκεντρο
 της συνεδρίασης σήμερα ήταν η μετοχή Netflix, η οποία έχασε 21%, μετά την ανακοίνωση ότι ο ρυθμός αύξησης των συνδρομητών επιβραδύνθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2021. Οι μετοχές των ανταγωνιστών της υποχώρησαν επίσης, με την Disney, η οποία διαχειρίζεται την υπηρεσία ροής Disney+, να χάνει 5%.

Επίσης, η
Peloton, μετά τη βουτιά του 23,9% που έφερε η είδηση του CNBC ότι η εταιρεία σταματά προσωρινά την παραγωγή των προϊόντων γυμναστικής, ο κατασκευαστής διαδραστικών ποδηλάτων γυμναστικής και διαδρόμων ανέκαμψε σήμερα κατά 10%.

Οι επενδυτές θα στρέψουν τώρα την προσοχή τους στη διήμερη συνεδρίαση της
Fed, η οποία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη, με την εκτίμηση ότι θα υπάρξει μια άμεση αύξηση του επιτοκίου να λαμβάνει περισσότερες πιθανότητες. Ωστόσο, σύμφωνα με την Wells Fargo, «ενώ μια χούφτα αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο διάστημα θα αντιπροσώπευαν μια αλλαγή στην πολιτική της Fed
, δεν θα θεωρούσαμε την πολιτική περιοριστική και δεν αναμένουμε ότι η αρχική αύξηση των επιτοκίων θα εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου