Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Πώς 10 Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν 7 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Η μεγάλη χασούρα των δισεκατομμυριούχων έρχεται με φόντο την κατάρρευση του ρωσικού χρηματιστηρίου.

Πώς 10 Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν 7 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο | tovima.gr

Πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια έκαστος, έχασαν μέσα σε μια μέρα από την μυθική περιουσία τους τέσσερις Ρώσοι ολιγάρχες που φιγουράρουν στη λίστα του ρωσικού Forbes και διευθύνουν πετρελαϊκούς κολοσσούς.

Η περιουσία δύο δισεκατομμυριούχων – του Λεονίντ Μίκελσον και του Γκενάντι Τιμτσένκο – μειώθηκε κατά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ η περιουσία του Βλαντιμίρ Ποτάνιν μειώθηκε κατά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια και του Βαγκίτ Αλεκπέροβ κατά 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εν τω μεταξύ, ο Αλεξέι Μορντάσοβ, ο πλουσιότερος επιχειρηματίας της Ρωσίας, καθώς και οι δισεκατομμυριούχοι Ολέγκ Τικνόβ, Βίκτορ Ρασνίκοφ, Σουλειμάν Κερίμοφ και Βλαντιμίρι Λίσιν, έχασαν επίσης περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα.

Μείον 7 δισ. δολάρια

Η συνολική περιουσία των 10 κορυφαίων Ρώσων μεγιστάνων που συμπεριλαμβάνονται στο ρωσικό Forbes έχει μειωθεί κατά σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια, την Τρίτη.

Οι μεγάλες απώλειες των δισεκατομμυριούχων έρχονται με φόντο την κατάρρευση του ρωσικού χρηματιστηρίου.

Οι Μίκελσον και Τιμτσένκο είναι οι κύριοι μέτοχοι της Novatek, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου της Ρωσίας, οι μετοχές της οποίας υποχώρησαν 3,9% στις 18 Ιανουαρίου. 

Οι μετοχές της Norilsk Nickel, με επικεφαλής τον Ποτάνιν, έχασαν 5% μέσα σε μία μέρα. Η αξία των μετοχών της Lukoil, την οποία διαχειρίζεται ο Αλεκπέροβ, υποχώρησε επίσης κατά 3,65% την ίδια ημέρα.

Χθες, ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Μόσχας υποχώρησε κατά 6,5% και ο δείκτης RTS κατά 7,29%.

Η τιμή του πετρελαίου Brent αυξήθηκε πάνω από τα 88 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη για πρώτη φορά από το 2014.

Πηγή: ΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου