Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Toyota – Νέο εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτροκίνητα στις ΗΠΑ

  Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Η συγκεκριμένη επένδυση ύψους 1,29 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα δημιουργήσει 1.750 νέες θέσεις εργασίας.

Η ιαπωνική Toyota Motor θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών για ηλεκτροκίνητα οχήματα στις ΗΠΑ, στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας. Η συγκεκριμένη επένδυση ύψους 1,29 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα δημιουργήσει 1.750 νέες θέσεις εργασίας.

Η Toyota και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που ήταν έως τώρα αρκετά διστακτικές στο να επενδύσουν σε εξ’ ολοκλήρου ηλεκτροκίνητα οχήματα, πλέον επιχειρούν να προωθήσουν την παραγωγή μπαταριών για αυτοκίνητα πιο κοντά στις κύριες εγκαταστάσεις τους. Αυτό γίνεται καταρχήν για να μειώσουν τα κόστη και επιπλέον να μικρύνουν τους κινδύνους από τις διαταραχές που υπάρχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Όπως αναφέρει το CNBC, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δώσει κίνητρα στις εταιρείες να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον απόηχο της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών η οποία έχει οδηγήσει στο λουκέτο σε πολλά εργοστάσια στη χώρα.

Το νέο εργοστάσιο της Toyota θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από επένδυση μεγέθους 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο και αφορούσε γενικότερα τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Τότε, δεν είχε ανακοινωθεί η τοποθεσία εγκατάστασης του νέου εργοστασίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεσμευτεί να επιτύχει ουδετερότητα στις εκπομπές άνθρακα για τα οχήματα και τις δραστηριότητές της έως το 2050.

O.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου